KošarkaSport

Košarkaši BiH dočekuju Švedsku u zeničkoj Areni

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje će  2019. godine  biti održano u Kini, igrat će u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

Najvažnija i najatraktivnija utakmica ove grupe između BiH i Švedske planirana je za 12. august, a igrat će se u Gradskoj areni u Zenici.

– Ovo je nastavak saradnje s Košarkaškim savezom BiH i s našim kapacitetima lako ćemo ispuniti sve zahtjeve ove utakmice, bez obzira na to što su oni ove godine rigorozniji nego ranije. Sve naše resurse tih sedam do deset dana koliko će košarkaši boraviti ovdje usmjerit ćemo da dobiju najbolje moguće uslove i da ostavare plasman za dalje kvalifikacije – rekao je za Fenu direktor zeničke Arene Feđa Jovanović.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz četiriju grupa pretkvalifikacija, koje se igraju od 2. do 19. augusta, plasirat će se u glavni dio kvalifikacija koje počinju 20. novembra.

Na sastanku u Zenici generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić dogovorio je sve detalje u vezi s odigravanjem utakmice BiH – Švedska, tako da će selektoru Dušku Vujoševiću i njegovim izabranicima biti na raspolaganju zenička Arena.

– Što se nas u Košarkaškom savezu tiče, dvorana Arena je najopremljenija i najbolja dvorana u našoj zemlji za takvu vrstu događaja. Bit će nam drago da ćemo sudjelovati u takvom spektaklu i očekujemo veliku pomoć publike za ovu najvažniju utakmicu pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo – kazao je Barbarić.

Nakon odličnih rezultata nogometaša, ragbijaša i tenisera grad Zenica sa svojom sportskom i pratećom infrastrukturom ubuduće bi trebao postati i dom najboljim bh. košarkašima.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close