Kontinuirano opremanje materijalno-tehničkim sredstvima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, u okviru realizacije Programa kapitalnih ulaganja za prošlu godinu, u značajnom obimu opremilo policijske centre materijalno-tehničkim sredstvima.

Za nabavku materijala za javni red i sigurnost, policijskih uniformi, obuće, municije, sredstava za vršenje uviđaja, hrane i opreme za službene pse, sportske opreme za potrebe Jedinice policije za podršku, utrošeno je 498 000 KM, dok je u 2011. utrošeno 574 000 KM.

Iz sredstava Programa kapitalnih ulaganja u 2011. godini, ukupno 2 075 000 KM, nabavljena su dva kombi-vozila, 20 putničkih vozila, četiri policijska motora i veće količine kompjuterske opreme, opreme za instaliranje video-nadzora i kancelarijskog namještaja, pri čemu je najveći iznos ovih sredstava utrošen za rekonstrukciju i adaptaciju objekata koja su, zahvaljujući dodatnim ulaganjima u 2012. godini, najvećim dijelom okončana.

U sklopu nabavke policijske opreme, kupljena su dva terenska i 11 putničkih vozila, završeno instaliranje video-nadzora u objektima MUP-a i na javnim mjestima, kupljen veći broj radio-stanica i drugih sredstava veze, digitalni snimač za „Providu“, oprema za automatizaciju obrade zapisa sa radara, te softver za unaprjeđenje sigurnosti u prometu.

Nabavljene su i značajne količine kancelarijskog namještaja, kompjutera i kompjuterske opreme, poput mrežnih, matričnih i laserskih štampača, a u sjedištu MUP-a ZDK u Zenici instalirana je i moderna informatička mrežna oprema.

Po riječima, Rifata Delića, ministra MUP-a ZDK, iz kapitalnih ulaganja za 2012. godinu rekonstruirane su prostorije auto-servisa u Zenici i Tešnju, saniran krov na pomoćnim prostorijama Policijske stanice Nemila, asfaltirano dvorište Policijske stanice Tešanj, površine 125 kvadratnih metara. Izmijenjena je, djelimično ili u potpunosti, vanjska stolarija u Policijskim stanicama Zavidovići, Maglaj, Visoko i Crkvice, unutrašnja stolarija u Policijskoj stanici Tešanj, a rekonstruiran je i glavni ulaz, te ulaz u šalter-salu za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi I. Značajna sredstva iz Programa kapitalnih ulaganja utrošena su za izgradnju objekta Policijske stanice Kakanj, dogradnju šalter-sale za izdavanje ličnih dokumenata u Žepču, te za dogradnju šalter-sala u Zavidovićima i Zenici.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close