-TopSLIDEFotoOstali sportoviSportVisoko

Konjički klub „Visoko“ je uspješno organizovao Državno prvenstvo BiH u dresurnom i paradresurnom jahanju “Visoko 2023”: Elegancija i strast na četiri noge!

Visoko je proteklog vikenda bio domaćin spektakularnog sportskog događaja – Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u dresurnom i paradresurnom jahanju “Visoko 2023”. Organizaciju ovog iznimnog takmičenja preuzeo je Konjički klub “Visoko”, koji je sjajno ispunio očekivanja svih ljubitelja konjičkog sporta.

Dresurno jahanje, poznato po preciznosti i eleganciji, oduševilo je prisutne svojim izazovima i umjetničkim izvedbama.

Posebno dirljivi trenutci dogodili su se tokom paradresurnog jahanja, gdje je jahači par, Esma Zajimović i Argo iz Konjičkog kluba „Pegasos“, s invaliditetom pokazali izvanredan talent, snagu i hrabrost. Ovaj segment akmičenja je bio podsjetnik na važnost inkluzivnosti i jednakih prilika u sportu.

Na ovom spektakularnom događaju, okupili smo i posebne goste koji su dali poseban sjaj takmičenju, a to su bili: Vesna Bitenc, Dora Markun, Mirza Ganić, Deborah Mennuti, Nusret Suša, Jasmin Kazazović, Almedin Babić i Nora Mahmutović. Njihova prisutnost je inspirisala sve učesnike da daju najbolje od sebe i da pokažu najviši nivo elegancije i preciznosti u svakom trenutku.

Takmičari iz Konjičkog kluba „Visoko“ su također učestvovali na ovako spektakularnom događaju za konjički sport te osvojili:

Sara Čehajić i Sacramento su postali državni prvaci u kategoriji Mladih konja starosti pet godina.

Iman Krupalija i Sansal su osvojili treće mjesto u kategoriji Mladih konja starosti sedam godina

Ali Čehajić i Pasha su uspješno završili dresurni test u kategoriji Juniori, te Ajna Deljković i Samantha su također uspješno završili dresurni test kategorije Mladih konja sedam godina.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close