Koncertni spektakl Halida Bešlića: Prepuno Koševo pjevalo s kraljem za pamćenje do kraja života

Pjevao je Halid sa dragim ljudima, kako je nazvao svoju publiku. Armiju Bešlićevih obožavalaca kralj je posebno dirnuo pjesmom “Miljacka”, uz koju su ga najglasnije pratili. Pjesmom “Zlatne strune” oduševio je onu malo stariju publiku, dok je novije generacije razgalio hitom “Prvi poljubac”.

Pjevao je Halid do kasno u noć. Darovao je publici pjesme s novog albuma “Romanija”, na kojem se nalaze brojni hitovi koji će, sigurno, obilježiti 2013. “Sijede”, “Sevdah da se dogodi”, “Kad si disala za mene”, “Kad pukne srcu nit”, “Miriše bol”, “Štiklom o kamen”, “Sviće zora”… Samo su neke od pjesama s novog CD-a koje su osvojile srca ljubitelja folk muzike. Naravno, ovaj muzički spektakl nije prošao ni bez starih dobrih hitova kao što su “U meni jesen je”, “Vraćam se majci u Bosnu”…

Stadion je odzvanjao od pjesme, a dobra atmosfera osjetila se i mnogo dalje od stadiona. Uz svoje goste, među kojima su bili Haris Džinović, Colonia, Željko Joksimović, Enes Begović, Viki Miljković, Dženan Jahić, i vjernu publiku koja je bez prekida pjevala zajedno s njim, Bešlić je ostvario svoj san – da zapjeva na Koševu.

Kako je sam rekao, to se dešava jednom u životu i nikada više. Teško je ne složiti se s njim. Osjećaj punog stadiona koji pjeva kao jedan, ostaje u srcu do kraja života. Spektakl kakav i Halid i njegovi vjerni fanovi zaslužuju.

Neponovljivo.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close