Koncert u Visokom i Sarajevu: Interkulturalni zbor mladih Visoko i Kamerni zbor mladih Liebfrauenkirche iz Koblenza u Njemačkoj

23. aprila, u Gradskom kinu Visoko sa početkom u 19:00 sati, a dva dana poslije u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru sa početkom u 19:30 sati koncerti koje će u Visokom  i Sarajevu zajedno održati Interkulturalni zbor mladih Visoko, Kamerni zbor mladih Liebfrauenkirche iz Koblenza u Njemačkoj, orkestar BellArte iz Sarajeva i solist Selmedin Smajić, učenik Medrese Osman ef. Redžović iz Čajangrada kod Visokog. Koncerte organiziraju Franjevačka klasična gimnazija Visoko, Rotary Club Sarajevo i Bosanski kulturni centar Sarajevo.

Na koncertima, izvođenjem izvanrednog djela The Armed Mann – A Mass for Peace (Naoružani čovjek – Misa za mir), engleskog skladatelja Karla Jenkinsa, mladi obaju zborova pokazat će vam plod svoga jednogodišnjeg rada. Isto djelo su oba zbora izuzetno uspješno već izveli 24. 3. 2014. u Koblenzu pred 1.400 gledatelja uz pratnju Rajnske državne filharmonije.

Interkulturalni zbor mladih Visoko, osnovan je u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji i sastoji se od 31 učenika naše škole i 20-ak studenata koji studiraju u Sarajevu a potječu iz raznih dijelova BiH. Zbor vodi prof. na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gđica. Alma Aganspahić.

Kamerni zbor mladih iz Koblenza broji 46 pjevača pod vodstvom maestra gosp. Manfreda Faiga. Na koncertima će dakle oba zbora nastupiti zajedno sa skoro 100 pjevača  uz pratnju orkestra od 19 članova sastavljenog dijelom od članova sarajevske filharmonije a dijelom od studenata Muzičke akademije.

Bit će nam izuzetna čast i veoma drago da svojim dolaskom, osobito na koncert u Sarajevu, dadnete podršku ovim mladim ljudim u njihovom radu na vlastitom obrazovanju i usavršavanju kao i njihovom nastojanju da svim ljudima prenesu poruku: Better is Peace than evermore War (bolji je mir nego stalni rat), kako i glasi službeni naziv ovih koncerata za mir.

Molim Vas također da ovu poruku i pozivnicu proslijedite svim svojim prijateljima i da ih u naše ime srdačno pozovete na koncert.

Ulaz na koncerte je slobodan!!!

Uz srdačne pozdrave,
Franjevačka klasična gimnazija Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close