BiHPolitika

Konaković: S merakom ću žrtvovati poziciju premijera i političku karijeru

Konaković je na svom Facebook profilu napisao kako mu najviše smeta što ljudi s kojim je proveo godine u politici iznose izmišljotine u medijima koji su do jučer dobijali naloge da o njemu lijepo pišu.

“Oni pišu kako im se kaže. Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista. Još mi je gore što misle da će ovaj medijski pritisak promijeniti moj stav, misle da sam tome podložan”, napisao je Konaković.

On navodi da će ova priča izvući na čistac sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onakvo kakvo bi trebalo biti.

“Izvući će tu nepravdu na čistac. Vidjet ćete kako zastave vežu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vežu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugima osjećaju. Taj nam je njihov interes neprijatelj. S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera za ovaj proces, žrtvovat ću i političku karijeru, a i mnogo više od toga ako zatreba”, naveo je Konaković.

Podsjećamo, Konaković je nedavno informisao javnost kako je definitivno napustio SDA pri tome optužujući pojedine stranačke funkcionere za šutnju o kriminalu.

Stranka demokratske akcije već je zatražila od premijera KS da podnese ostavku. Kako kažu, na općim izborima 2014. godine birači su ukazali povjerenje SDA, a ne Konakoviću.

“Ako je imalo principijelan, to mu ne bi trebao biti problem, jer je i sam rekao da je protiv stranačkog izbora kadra”, naveli su iz SDA.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close