Komšić: Ne želimo ući u vlast sa banditima i reketašima

Želko Komšić, predsjednik Demokratske fronte održao je danas press konferenciju u Sarajevu kazavši da je zadovoljan rezultatima koje je postigla ova stranka na izborima naglasivši da su izborni pobjednici ti koji trebaju pokrenuti priču oko formiranja nove vlasti.

Kada su u pitanju moguće koalicije, Komšić je rekao da nije nužno da DF mora biti u vlasti.

– Izborni pobjednici imaju legitimitet da formiraju vlast. No, nama nije nužno da budemo dio vlasti samo po principu “daj da podijelimo pozicije”. Ne želimo prodati svoj obraz zarad vlasti.  Ako se bude razgovaralo po principu “meni Bh Telecom, tebi Elektropriveda”, tako nećemo razgovarati. No, sigurno nećemo biti problem u formiranju vlasti jer nam je cilj da se ona formira čim prije, rekao  je Komšić

On je dodao da su iz ove stranke već ranije napominjali da im je bitno šta ponuditi građanima, koja su pitanja koja treba što prije riještiti, i da im nikada nije bio cilj samo vlast.

– Ako budemo razmišljali da uđemo u vlast samo radi pozicija i da jednostavno budemo dio vlasti, onda će nas ta vlast progutati.

Završio je govoreći da ga do sada niko nije kontaktirao od izbornih pobjednika kako bi razgovarali o formiranja vlasti. No dodao je da “zasigurno neće, niti žele ući u vlast sa banditima i reketašima”.

Dodao da DF ne zanimaju nikakve matematičke koalicije.

Lagumdžija je taktički genije, ali strateški patuljak

Govoreći o najavi povlačenja Zlatka Lagumdžije sa mjesta predsjednika SDP, Komšić je rekao da “nikada ne treba potcijeniti Lagumdžiju”

– Ja Zlatka Lagumdžiju nikad ne bih potcijenio. Evo vidite već se priprema kandidat, a riječ je o vašem bivšem kolegi da bude novi predsjednik SDP- a. Lagumdžija je uvijek bio taktički genije, ali isto tako se pokazalo kao strateški patuljak  – rekao je Komšić.

 

Autor: M. Aš. – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close