-TopSLIDEBiHPolitikaRegion

Komšić ambasadorici Izraela: Laž koju ste izgovorili može reći samo izmanipulisana lažljiva budala

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je na oštru kritiku izraelske ambasadorice za BiH Galit Peleg u vezi napada Hamasa na Izrael.

“Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve sto se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, također zlonamjerna budala!

S obzirom na to da vjerujem da Vi ipak spadate u ovu drugu kategoriju, poruka Vama je sljedeća – taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očiglednk niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države!”

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao je ranije da “činjenica jeste da borba palestinskog naroda za svoju državu traje decenijama, ali da se boji se da sve što se dešava tamo je samo početak većeg sukoba u kojem će, nažalost, civili i na jednoj i na drugoj strani najviše ispaštati”.

– Izrael će surovo odgovoriti, nažalost, najveću cijenu će platiti narod u Gazi. Onaj ko pažljivije prati vidio je da je izraelska vojska pojačala vojno prisustvo na granici u regionu. I kod nas se reflektuje sve to. To što Hamas radi, to su očajni ljudi, oni ovakvim vrstama napada i teroriziranjem civila pokušavaju potaknuti arapske države da se uključe u konflikt – rekao je Komšić za BHRT.

– Nije moguće da se iz Bosne i Hercegovine čuje jedinstven glas po pitanju sukoba na Bliskom istoku. Stavovi koji se iznose izgledaju neoprezno i ishitreno. Gospođa Krišto je neoprezno i sebično objavila poruku na društvenim mrežama, ne obazirući se na patnje palestinskog naroda. Razlog što su različiti stavovi zvaničnika BiH po pitanje ovog sukoba je što se vanjska politika miješa sa unutrašnjom.

– Nedvosmisleno osuđujem nepravedan i brutalan napad Hamasa na Izrael i njegove građane. Čvrsto stojimo uz Izrael u ovim teškim trenucima – navela je Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg rekla je kako “Krišto nije birala stranu Izraela nego ljudskih bića”, a Komšiću je postavila pitanje “za što se on to zapravo zalaže i kakve vrijednosti zastupa”.

Podsjetila ga je da su u napadima Hamasa ubijeni nedužni civili, žene, djeca i starci te stotine mladih okupljenih na jednom koncertu.

“Gospodin Komšić smatra da to sve treba “promatrati u kontekstu”. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?”, rekla je Galit.

“U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane historije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću”.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close