Kome ZDK obnavlja kuće

U ponedjeljak ujutro će biti potpisani ugovori za dovršetak projekta obnove stambenih objekata za povratnike na područje Zeničko-dobojskog kantona i raseljene osobe čije je prijeratno prebivalište bilo na području Kantona. Tripartitni ugovori o gradnji stambenih objekata za 12 korisnika bit će potpisani između Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, korisnika projekta i općina povratka.

Da podsjetimo, Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je 270.000 KM za realizaciju ovog projekta koji ima za cilj obnovu devastiranih stambenih objekata i stvaranje minimalnih uvjeta za stanovanje porodicama koje su raseljene unutar Kantona te povratnicima na područje našeg Kantona.

Projekat podrazumijeva izgradnju ili rekonstrukciju prijeratnih stambenih objekata po modelu „ključ u ruke“. Na javni poziv za prijavu na projekat objavljen u dnevnom listu „Dnevni avaz“ Sarajevo i „Nezavisne novine” Banjaluka kao i na oglasnoj ploči Ministarstva i svih općina Kantona zaprimljeno je 139 prijava. Nakon pregleda javnim pozivom tražene dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje općih i posebnih kriterija odabrano je 12 korisnika. Odluka o izboru korisnika projekta javno je objavljena u listu „Dnevni avaz“ Sarajevo i „Nezavisne novine” Banjaluka 15.11.2012. godine. Korisnici projekta su:

 

R.br.

 

Ime

 

Ime oca

 

Prezime

 

Općina  boravišta

Općina povratka

1.

Mehmed

Mulo

Odić

Zenica

Žepče

2

Husein

Hasan

Husić

Zavidovići

Zavidovići

3

Dijana

Ivan

Antičević

Zenica

Zenica

4

Admir

Salim

Džinić

Žepče

Žepče

5

Hamdija

Omer

Ruvić

Maglaj

Maglaj

6

Nusret

Ramo

Puljić

Maglaj

Maglaj

7

Nezir

Rasim

Bečić

Žepče

Žepče

8

Fata

Abid

Memčić

Zavidovići

Zavidovići

9

Medardo

Juro

Josipović

Vareš

Vareš

10

Franjo

Jure

Kalinić

Zenica

Zenica

11

Ranko

Milan

Tubić

Žepče

Žepče

12

Janja

Stipo

Bilkić

Tešanj

Tešanj

 

Press služba ZDK 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close