Komandant EUFOR-a u nastupnoj posjeti SIPA-i

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac primio je jučer (29.1.2015. godine) u posjetu delegaciju EUFOR-a u BiH, na čelu sa novoimenovanim komandantom generalmajorom Johannom Luifom. Sastanku su prisustvovali i zamjenik ravnatelja Đuro Knežević i v.d. komandanta Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e Jovica Mirosavljević.

Budući da se radi o nastupnoj posjeti novoimenovanog komandanta, ravnatelj SIPA-e predstavio je sve aspekte rada Agencije. On je istakao da će, kao i do sada, prioritet rada u budućnosti biti odlučna i beskompromisna borba protiv terorizma, organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije, te ratnih zločina. Zubac je rekao da je SIPA u protekle tri godine postigla značajne rezultate rada, te da će se takav trend nastaviti i u narednom periodu. Također je naglasio da će se posebna pažnja posvetiti jačanju sveukupnih kapaciteta, kako bi se osiguralo da SIPA ide ukorak s vremenom. Ravnatelj SIPA-e upoznao je komandanta EUFOR-a sa planovima nabavke nove opreme za potrebe Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e i istakao da su policijski službenici ove Jedinice obučavani sukladno najvišim svjetskim standardima, te da će u budućnosti akcenat biti na dodatnom jačanju njihove operativne moći i spremnosti.
Generalmajor Johann Luif rekao je da su mu preko oficira za vezu prenesene najbolje impresije u svezi sa dosadašnjom suradnjom sa SIPA-om, te da je ubijeđen da će se takva suradnja nastaviti i u narednom periodu. On je naglasio da SIPA ima potporu EUFOR-a i istakao značaj međusobne suradnje u oblastima od obostranog interesa. Ravnatelj Zubac je rekao da je SIPA siguran, pouzdan i poželjan partner, te da stoji na raspolaganju EUFOR-u.
Sudionici sastanka dali su i kratak osvrt na razmjenu iskustava iz oblasti taktike specijalnih dejstava Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e i britanske jedinice „Light Dragoons“ u sastavu EUFOR-a, koja je realizirana u rujnu 2014. godine demonstriranjem različitih vježbi i prezentiranjem naoružanja, vozila i druge opreme. Dogovoreno je da će ovakav vid suradnje biti nastavljen u narednom periodu.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close