Koliko nas je i koliko možemo, koliko dugo??

Koliko nas je i koliko možemo, koliko dugo??

AUTOR:
jelahba.info

Sve više i više sam uvjeren kako je cijela ova sprdačina oko raspada Jugoslavije, rata, samostalne BiH samo nečiji socijalni experiment. Jer ako nije, onda je nekim čudom preuzela sve odlike istog. Jednostavno mislim kako nije moguće da na ovako malom prostoru i među tako malim brojem naroda kao u nas pronaći toliko idiota, glupana, uguza, pizdi, lopova i kojekakvog šljama da se popune baš sve razine vlasti i uprave.

Kako može funkcionirati država koju vode kriminalci iz čistog koristoljublja? Kako može opstati društvo u kojem ukoliko želiš prehraniti djecu i sebe moraš vječito imati tuđi kurac u guzici i nečiju čizmu na glavi? Kako očekivati društveni angažman od ljudi koji su u državno sponzoriranom i nametnutom dužničkom ropstvu (ali taman na onoj granici kravljeg govna gdje možda i smrdi, ali je ipak toplo)? Je li nacionalističko sladostrašće stvarno bolje od jebanja?

Je li zaista moguće otvoreno krasti, zamračivati, muljati i srati po drugima samo ako si dovoljno visoko na “drustvenoj ljestvici?” Pa jesmo li mi, građani ove zemlje stvarno stoka sitnog zuba, i za Boga miloga, nije li dosta da nam deru kožu s leđa, moraju li nam i pišati u lice? Gdje je granica servilnosti građna BiH? Koliko govana možemo pojesti pod parolom – nek su i govna al’ su naša?

Ako već moraju Baki/Čova i Mlađo biti predsjednici, vojvoda Poplašen biti skrbnik o VISOKOM obrazovanju, Kemal Čaušević zaštićeni svjedok koji štiti sebe i sve ostale, a ovi šupci sa “ljevice” njihova jedina opozicija? Moramo li mi biti toliki kreteni da nakon više od dvije decenije ne shvatamo gdje nas sve zajedno ove ili one isti ti vode? Zar nakon svega postoji još neko opravdanje za reizbor zgadije koja narod nasuho jebe vec 25 godina? Moraju li u parlamentima i skupštinama baš sjediti najgori od najgorih?

Zar je za uspjeh u politici u BiH nužno biti gnjida i lopov? Jeste li bas svi vi moji sugrđani toliko dužni vladarima da će te dug morati generacijski otplaćivati? Pa ako vam je netko i zaposlio dijete ili vas ugurao u neki deal sa javnim radovima to ne znači da mu morate doživotno lizati šupak i klanjati mu onaj odurni “pokorni kistihand”.

Dajte više. Ako ne zbog sebe – onda zbog vaše djece, ako ne zbog njih – zbog unuka, a ako nećete niti zbog njih – onda se gonite u tri pizde materine služanske!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close