Koliko bi muškarac trebao “izdržati” u seksu

Prema mišljenju stručnjaka

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je nauka dala “brojke” po kojima bismo se mogli voditi.

Za većinu muškaraca seks traje kratko. Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu “traju” između četiri i sedam minuta, maksimalno 10. To je za većinu žena prekratko.

Stručnjaci smatraju kako je prava “mjera” između sedam i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije.

Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat.

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće duljine stručnjaci savjetuju:

Ne ignorirajte predigru

Većina žena smatra kako bi predigra trebala duže trajati dok je muškarci često ignoriraju. Nježno podsjetite svog partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa. Dok su muškarci vizualni tipovi i dodir im često uopće nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

Probudite svoju pustolovnu stranu

Svaki par u svoj seksualni život mora uključiti što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od prosjeka, prenosi portal “Zadvoljna”.

Autor: (Mi. K.) – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close