Ko odustaje, ne pobjeđuje

Kako biste svakodnevno uspješno obavljali svoje radne zadatke, važno je da imate motivaciju. O njoj gotovo svakodnevno razmišljamo, a ako je ne aktivirate – teško ćete doći do svoga zacrtanog cilja.

Ako već u samom početku nekog zadatka procijenite da ćete ga teško kvalitetno odraditi ili, još gore, da ga je nemoguće odraditi, onda će i čitav postupak njegovog rješavanja biti mukotrpan.

Naime, često naša percepcija nekog zadatka i poruka koju sami sebi pritom šaljemo utiče na to kako ćemo se postaviti prema zadatku. Kako biste uspjeli probuditi motivaciju, donosimo nekoliko poticajnih izreka poznatih teoretičara, književnika i filozofa.

1. Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići napred, bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža. (Albert Einstein)

2. Onaj koji odustaje, nikada ne pobjeđuje; onaj koji pobjeđuje, nikada ne odustaje. (Norman Vincent Peale)

3. Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići. (William Jennings Bryan)

4. Uvijek je prerano za odustajanje. (Norman Vincent Peale)

5. Ne reci uvijek šta znaš, ali znaj uvijek šta kažeš. (Matthias Claudius)

6. Srećni smo samo onda kada od sutrašnjeg dana ništa ne tražimo, a od današnjega sa zahvalnošću primamo ono što nam nosi. (Herman Hesse)

7. Neuspjeh je uspjeh ako učimo iz njega. (Malcolm Forbes)

8. Užitak u bogatstvu ne leži u pukom posjedovanju ili raskošnom trošenju, nego u mudroj promjeni. (Miguel de Cervantes)

9. Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje – ono je najplemenitije; odgoj – on je najlakši; iskustvo – ono je najneugodnije. (Konfucije)

10. Prepreke su one strašne stvari koje ugledaš u trenutku kada skineš oči sa svog cilja. (Henry Ford)

Press. rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close