Ko je ‘ugledni’ Maglajlija kojeg je policija ‘pretukla’ jer je tražio hranu?!

Šta se zaista događalo na ulicama Maglaja, teško je procijeniti na osnovu amaterskih snimaka koji su pušteni u eter, jer se na jednom čuje samo histerično vrištanje nepoznate ženske osobe, a na drugom vidi gurkanje i raspravljanje sa pripadnicimima MUP-a. No, ko je ‘ugledni’ Maglajlija kojeg je policija navodno pretukla jer je bio gladan i tražio hranu?!

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Nekoliko video klipova nastalih na ulicama Maglaja, koji su juče osvanuli na YouTube-u, a na kojima se prikazuje (navodni) sukob policije i građana zbog hrane, vode i humanitarne pomoći koja dolazi u grad, preplavilo je ovdašnje medije.

Uporedo sa video klipovima koji ‘dokumentuju’ dramatično stanje na maglajskim ulicama, u pojedinim medijima su osvanule i izjave izvjesnog Miralema Latifovića iz Maglaja koji je tvrdio da su njega, njegovog oca, Zlatana Latifovića, i još dvije ženske osobe policajci brutalno pretukli. Latifović je tvrdio i da  mještani Maglaja proživljavaju pravu dramu tragajući za hranom i lijekovima u opustošenom gradu.

No, iz MUP-a ZDK-a demantuju ove tvrdnje i navode da je radi vrijeđanja, drskog ponašanja i prijetnji upućenih trećoj osobi lišen slobode Zlatan Latifović.

Šta se zaista događalo na ulicama Maglaja, teško je procijeniti na osnovu amaterskih snimaka koji su pušteni u eter, jer se na jednom čuje samo histerično vrištanje nepoznate ženske osobe, a na drugom vidi gurkanje i raspravljanje sa pripadnicimima MUP-a.

No, ko je ‘ugledni’ Maglajlija kojeg je policija navodno pretukla jer je bio gladan i tražio hranu?!

Zlatan Latifović izvršio je niz prevara, pljački, novčanih malverzacija, falsifikovanja i fizičkih napada, ali njegova moćna politička podrška, od Sarajeva do Maglaja, do danas sprečava procesuiranje krivičnih prijava protiv njega… Ovo tvrdi portal Eizbori.ba, pozivajući se na tekst “Lažni njemački špijun izvarao čak i policiju”, koji su svojevremno objavile Nezavisne novine.

U tom tekstu se navodi da je Zlatan Latifović iz Maglaja, falsifikujući niz dokumenata, od ugovora vrijednog milion eura s direktorom “Natrona” do službene legitimacije njemačke obavještajne službe BND, već godinama, uglavnom nekažnjeno, vršio novčane prevare preduzeća, banaka i pojedinaca u Njemačkoj, BiH i Srbiji.

Navodi se i da je protiv njega Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijelo niz krivičnih prijava. Između ostalih, prijave su podnesene zbog prevare, krivotvorenja službenih isprava i ugrožavanja lične bezbjednosti. Krivičnu prijavu protiv Latifovića podnio je i bivši načelnik opštine Maglaj i predsjednik Nove demokratske stranke BiH Dževad Galijašević. Tvrdi se da je riječ o međunarodnom kriminalcu koji je 2001. godine protjeran iz Njemačke.

Uz ove tvrdnje idu i etikete da je u pitanju “lažni obavještajac i agresivni prevarant sklon fizičkim napadima”, koji uobičava da “prijeti i šalje svoje ljude” na sve one koji mu se pokušaju suprotstaviti.

Na sličan način kako je varao po Njemačkoj, tvrdi se u tekstu, svojevremeno je prevario i Hypo Leasing kupivši “audi A8” vrijedan 65.000 KM. To vozilo je, iako bez prava otuđenja, prodao “Pljasković autu” iz Brčkog, obmanjujući vlasnika falsifikovanom novom dokumentacijom.

Preduzeće “Bosna šped” Zenica, vlasništvo Alića, Latifović je prevario tako što mu je uz falsifikovanu dokumentaciju prodao automobil “sitroen pikaso”, vrijedan oko 35.000 KM. Vozilo je kupljeno u Italiji na lizing preko falsifikovane dokumentacije na ime Muje Begića. Na taj automobil je, zbog neisplaćenog lizinga, stavljena zabrana otuđenja.

Obiman tekst Nezavisnih novina donosi još brojne pojedinosti vezane za ‘lik i djelo’ ovog maglajskog ‘biznismena’, što možete pročitati OVJDE.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close