Ko je kopilot Andreas Lubitz koji je ubio 149 ljudi i sebe?

Andreas Lubitz, koji je kopilotirao avionom kompanije “Germanwingsa” na letu 4U 9525 i namjerno oborio letjelicu je 28-godišnji Nijemac bez veza sa terorizmom

 

 

Lubitz je živio u njemačkom gradu Montabaur i u letački klub se učlanio veoma mlad kako bi ostvario svoj dječački san o letenju, navodi LPC klub na svom sajtu.

 

“On je ostvario svoj san, san koji je platio svojim životom”, dodaju iz kluba.

 

Bio je jedan od najbolje ocijenjih pilota na svijetu na kvalifikacionim testovima i vrlo brzo nakon završetka obuke počeo je da radi.

 

Njemački zvaničnici su potvrdili da ne postoje podaci o tome da je na bilo koji način povezan sa terorističkim grupama.

 

Lubitz je bio zaposlen u kompaniji “Germanwings” od septembra 2013. godine i imao iza sebe 630 sati letačkog iskustva, rekla je portparolka “Lufthanse”.

 

Kako prenosi “Time”, njegovi sugrađani ga poznaju kao “prilično tihog, ali prijateljski nastrojenog momka”.

 

Posljednji put je otišao u rodni grad prošle jeseni kako bi obnovio dozvolu za jedrilicu i tada “nije pokazivao nikakve znake koji bi mogli da ukažu na depresiju”.

 

“Bio je srećan zbog svog posla u kompaniji i dobro mu je išlo. Odavao je utisak momka koji je zadovoljan”, rekao je njegov kolega iz kluba Peter Reker.

 

Lubitz je letačku dozvolu za upravljanje jedrilicom dobio još kao tinejdžer i primljen je u trenažni program “Lufthanse” nakon završetka jednog od najcjenjenijih i najstrožih škola za pilote u Nemačkoj.

 

Školovanje je završio u Bremenu, u letačkoj školi “Lufthanse”, koja je “majka-firma” kompanije “Germanwings”.

 

Zasad ne postoje nikakve informacije koje bi ga povezale s terorizmom, niti se on uklapa u profil teroriste. Ipak, o vjeroispovesti Lubitza se još uvijek ništa ne zna.
Avion Germanwingsa koji se sa 144 putnika i šest članova posade srušio u južnoj Francuskoj, krenuo je iz Barselone za Diseldorf u utorak, u 10:01 minut, sa 26 minuta zakašnjenja.

 

U kokpitu je, prema podacima iz crne kutije, nekoliko minuta prije pada aviona Lubitz bio sam i nije pustio pilota koji je pokušao i na silu da uđe u kabinu.

 

Avion je pao otprilike u 10:49 minuta, kada je nestao svaki kontakt sa njim.

(B92.net)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close