Visoko

Klub vijećnika A-SDA svojim djelovanjem osigurao u budžetu za 2017. g. dodatnih 120.000 KM

Poslije tri održane sjednice Općinskog vijeća Visoko nakon kojih je između ostalog usvojen i budžet za 2017. g. obavještavamo građane naše općine da je Klub vijećnika A-SDA podnio niz prijedloga na Nacrt budžeta koje je Predlagač pozitivno prepoznao i uvrstio u konačan Prijedlog budžeta i to ovim redoslijedom:

– EK 614400 red. br. 1.2.29. Transfer za pomoć u izgradnji OŠ Mula Mustafa Bašeskija u Donjem Moštru“ u iznosu od 20.000,00 KM

– nova grupa pod nazivom Subvencije za zapošljavanje pripravnika u iznosu od 40.000,00 KM

– nova grupa pod nazivom Stipendije za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola u iznosu od 20.000,00 KM

– EK 614500 red. br. 1.2.4. Poticajna sredstva za poljoprivredu sa planiranih 50.000 KM na 90.000 KM

 

Želimo naglasiti da će u fokusu djelovanja Kluba vijećnika A-SDA kao što je to bilo i do sada, u budućem periodu biti rješavanje nagomilanih problema sa kojima se susreću građani naše općine i koji onemogućavaju njihovo normalno funkcionisanje, prije svega na  uštrb populističkog djelovanja koje je daleko lakše i možda na prvi pogled efikasnije. Međutim, od takvog djelovanja nemaju koristi prvenstveno građani općine Visoko, a na koncu ni oni koji djeluju i egzistiraju na matrici populizma jer je takvo djelovanje kratkog daha.

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati naše djelovanje, kako naši građani tako i neovisni i objektivni mediji kojih ne manjka na našoj općini, a koji će javnosti učinak svih političkih aktera pa tako i naš, prezentovati objektivno i na bazi relevantnih činjenica i pokazatelja.

a-sda

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close