Klizački spektakl u Zetri – Jayne Torvill i Christopher Dean

Nakon uspješne organizacije Festivala hokeja na ledu, koji je predstavljao uvodnu priču u obilježavanje 30. godina od sarajevske olimpijade, slijedi još jedan vrhunski klizački spektakl u našem gradu – revija na ledu koja će se održati 13. februara u hramu olimpizma – Zetri, odnosno u dvorani Huan Antonio Samaran.

Stiže nam, poslije tri decenije, prvi put u Sarajevo olimpijski britanski par u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christopher Dean, koji je na sarajevskoj Olimpijadi 1984. godine otplesavši Ravelov „Bolero“ ne samo osvojio zlatnu medalju, nego je i od svih devet sudaca dobio tada maksimalnu ocjenu 6. Pored njih, na reviji će nastupiti i 16 klizača, britanski šampioni – juniori i klizači-pofesionalci iz Velike Britanije.

Ovaj tim čine britanski juniorski šampion u kategoriji muškaraca Graham Newberry, juniorski šampioni u umjetničkom klizanju Olivia Smart i Joseph Buckland i juniorski šampioni u klizanju u paru Molly Lanaghan i Jake Astill. Pored njih, tu su još i mladi šampioni Mia Jowitt, Peter Beaumont i Danielle Harison.

Revija u Zetri će označiti početak kampanje za izgradnju ledene dvorane, neophodne regiji Sarajevo, na kojoj će led biti deset mjeseci godišnje, jer sve je više među mladima interesovanje za klizačke sportove, a s druge strane moramo stvoriti i uslove kako bi se naši reprezentativci mogli pripremati za predstojeću zimske olimpijske igre za mlade (EYOF 2017).

Revija na ledu, u trajanju od sat i po, održat će se u četvrtak, 13. februara, s početkom u 19:30 sati u Zetri.

U prvom dijelu, klizači i klizačice iz naših klizačkih klubova „Olimp“ i „Bosna“, starosne dobi od 5-6 do 16 godina, izvest će svoj program. Potom će nastupiti gosti iz Velike Britanije, tj. britanski juniorski prvaci i profesionalci, da bi se program završio Bolerom Torvillove i Deanana, kao i prije 30 godina.

Karte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na sedam prodajnih mjesta u gradu: http://www.kupikartu.ba/karte/event/1554/klizaki-spektakl, Zetra, Plato Skenderija, Centrotrans poslovnica, Ferhadija, BKC.

A za one koji se ne sjećaju fantastičnog nastupa britanskog para u olimpijskom Sarajevu, evo kratko podsjećanje…

(DEPO PORTAL/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close