Kiseljak: Održan humanitarni odbojkaški turnir za žene

Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak, Zajednica žena HDZ BiH, OO Kiseljak, Udruga mladih “Fenix”, Udruženje mladih “Kiss” i Udruga roditelja i građana za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju “Naša djeca” bili su organizatori humanitarnog turnira u odbojci za žene koji je proteklog vikenda održan u sportskoj dvorani Srednje škole Kiseljak. Sav prihod od ulaznica kao i prilozi od kotizacije ekipa namijenjeni su radu Udruge “Naša djeca”, koja okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju.

Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa iz Kiseljaka, Kreševa, Fojnice i Sarajeva. Pobjednik je ekipa “Spektra” iz Kreševa koja je u finalu svladala ekipu “Kreševo 1”, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Kiseljak 1”.

“Mogu kazati da je turnir bio uspješan. Lijepo smo se družili, igrala se kvalitetna odbojka i što je najvažnije prikupili smo sredstva neophodna Udruzi ‘Naša djeca’ kako bi mogla nastaviti svoj rad”, kaže Mirjana Medić, ravnateljica Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak.

U organizaciji ovog sportskog ali iznad svega humanitarnog događaja organizatorima su značajnu podršku osigurali OO HDZ BiH Kiseljak, ŽO HDZ BiH SBŽ kao i brojne tvrtke s područja Kiseljaka i okolice. Pokrovitelji turnira bili su općina Kiseljak i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ.

Organizatori ističu kako su naišli na iznimno dobar odziv ekipa koje se odbojkom bave rekreativno. Među njima bile su i članice ekoloških i udruga mladih, školske ekipe, ekipa roditelja okupljenih u Udrugu “Naša djeca” te ekipa koju čine zaposlenice Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu koja nosi naziv “Spo impuls”.

“Rado smo se odazvale pozivu na sudjelovanje na ovom turniru. Postojimo oko godinu dana, a dosad smo sudjelovale uglavnom na sportskim događajima medicinskih djelatnika u BiH”, kazala nam je Snježana Šarovac iz ekipe KCUS-a.

(artinfo.ba/ap)

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close