BiHPolitika

Kiseljak: Na privatnom posjedu političko slikanje Načelnika

Jučer je u Kiseljaku upriličena svečanost otvaranja Centra za edukaciju i rehabilitaciju. 

Rekonstrukcijom zgrade bivšeg hotela Turist koji je privatiziran javnim upisom dionice početkom ovog vijeka – jučer je svečano manifestirana politička samovolja po vertikali i horizontali političke vlasti.

I pored sudskih zabrana da Općina Kiseljak raspolaže imovinom „Banje Kiseljak – Hotela Dalmacija“, već OSAMNAST godina traje agonija kupaca da katastarski – gruntovno postanu vlasnici onoga što im je Agencija za privatizaciju prodala a lokalna vlast Kiseljaka cijelo vrijeme osporava.

 

– Kiseljak: Ako laže vlast, ne laže Sud

– Općini Kiseljak i Općinski sud u Kiseljaku naložio obustavu radova na imovini „Banje Kiseljak – Hotela Dalmacija“

– U prilog još prošlomjesećnih Rješenja

I pored činjenice da su svi nivoi vlasti upoznati sa ovim predmetnim slučajem, pa i Vlada Hrvatske – HDZ zvaničnici kao i Predsjednica nadležnog suda koji je naložio zabranu uzurpacije imovine preduzeća za potrebe Općine Kiseljakm jučer su se “uslikali” i svečarski zborili na svečanom otvaranju Centra za edukaciju i rehabilitaciju.

Bilo gdje u “normalnom svijetu” politički akteri koji bi javno negirali pravosudne institucije, rješenja i odluke nadležnih organa, vjerovatno da mi sami ponudili ostavke u znak poštivanje navedenih institucija vlasti i pravosuđa.
Samo na Balkanu političarima sudska rješenja, reješnja vlasti koju sami predstavljaju (PRAVDA, ZAKON i šta sve ne) ne predstavlja ništa kada su u pitanju partijski interesi i interesi političkih oligarhija.

Projekt vrijedan 200.000,00 KM, pored općine na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom jedan od najznačajnijih donatora je Vlada Republike Hrvatske, pohvalili su Žana Čorić, izaslanica Zvonka Milasa, državnog tajnika središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, i Nikola Mažar, državni tajnik središnjeg ured za obnovu povratak Vlade RH.

Ministar rada i socijalne skrbi Vlade F BiH Vesko Drljača, kazao je kako je otvorenje Centra veliki događaj kako za Kiseljak tako i za cijelu Federaciju BiH …

Svečanosti su bili nazočni brojni dužnosnici iz Županijskih i Federalnih vlasti.

Izvor: opcina-kiseljak.org

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close