Kiseljak: Mini obilaznica do kraja godine

“Nakon dvogodišnje stanke u realizaciji projekta izgradnje mini obilaznice u Kiseljaku, nastale zbog žalbi izvođača i sporosti državnog Ureda za žalbe u rješavanju žalbenog postupka, radovi na mini obilaznici u Kiseljaku počeli su ovih dana. Izvodi ih kiseljačko poduzeće ‘Grakop’, a rok za završetak radova je 60 dana što znači da će Kiseljak do kraja godine konačno dobiti mini obilaznicu. Korist ovog projekta čija je ukupna vrijednost, zajedno s mostom, kružnim tokom i otkupom potrebnog zemljišta oko 2,5 milijuna maraka, je višestruka”, kaže Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

“Kiseljak je među rijetkim, a možda i jedina općina u BiH kroz čije gradsko središte prolazi magistralna cesta, u ovom slučaju magistralna prometnica Blažuj – Kaonik, jedna od najprometnijih u BiH i žila kucavica gospodarstva Kiseljaka i regije. To znači mnoštvo teretnih automobila koji svakodnevno prolaze središtem Kiseljaka, tik uz Osnovnu školu koju pohađa oko 1200 učenika, a čija nam je sigurnost na prvom mjestu. Gradnjom mini obilaznice promet središtem Kiseljaka će se rasteretiti za najmanje 30 posto, a na obilaznicu se nadovezuje i most Sarajevskog kiseljaka te će sav teret koji se izvozi iz kruga ovog poduzeća zaobići gradsko središte. Dakle uz sigurnost svih sudionika u prometu, prije svega školske djece, središte Kiseljaka bit će prometno rasterećenije i puno mirnije za život”, kaže Mišurić Ramljak.

Mini obilaznica počinje na ulazu u Kiseljak iz pravca Busovače, na nedavno urađenom kružnom toku, a završava na regionalnoj prometnici Kiseljak- Visoko i spaja magistralnu i regionalnu prometnicu. Njezinim završetkom, Kiseljačani kao i svi koji svakodnevno prolaze Kiseljakom, prvi će put imati alternativu, odnosno mogućnost zaobilaska središta Kiseljaka, godinama opterećenog prometnim gužvama.

www.magazinplus.eu – artinfo.ba/ap

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close