Kultura življenjaLifestyle

Kiša, snijeg i minusi, a onda nagli preokret

Meterolozi objavili prognozu za decembar

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početak druge polovice decembra obilježit će stabilno i toplije vrijeme

U nastavku mjeseca širom Bosne i Hercegovine očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom na krajnjem sjeveru i na jugu zemlje. Susnježica i snijeg prognozira se u centralnim područjima kao i na planinama, saopćeno je u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, umjeren do jak vjetar puhat će u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. Od srijede poslijepodne do petka prognozira se prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Osim promjenjive naoblake treba računati na maglu u Bosni. Novo naoblačenje sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima moguće je u petak i za dane vikenda.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od -3°C do 3°C u Bosni, u Hercegovini od 3 do 7°C. Maksimalne dnevne temperature od -1°C do 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 11 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početak druge polovice decembra obilježit će stabilno i toplije vrijeme. Pred kraj prognoziranog perioda moguć je blagi pad temeprature i pojava slabog mraza. Jutarnje temperature zraka varirat će između 2°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najveće očekivane dnevne temperature između 8 i 15°C, saopćeno je danas.

buka

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close