-TopSLIDEOstali sportoviSport

Kerli se nakon zlata osvrnuo na teško djetinstvo: Nas 13 je spavalo u jednoj sobi, a u kuće je bilo 26 djece

Prvi američki “triple” na 100 metara od 1991. godine

FOTO: AGENCIJE

SVJETSKO PRVENSTVO

Znam da mi trčanje danas otvara mnoga vrata i budućnost izgleda svijetla za mene, rekao je Amerikanac

Amerikanac Fred Kerli (Kerley) pobijedio je u trci na 100 metara (9.86 sekundi) na Svjetskom atletskom prvenstvu u američkom Judžinu, dok je olimpijski pobjednik u ovoj discipliniMarsel Džejkobs (Marcell Jacobs) iz Italije otkazao polufinale zbog povrede. Amerikanci su “pokorili” 100 metara jer su osvojili sve medalje, u finalu su bila četiri predstavnika SAD-a, trojica su završila unutar dvije stotinke.

Kerli je za dvije stotinke bio bolji od Marvina Brejsiju (Bracy), a bronzu je osvojio Trevion Bromel (Trayvon Bromell) s 9.88.  Kerli je zablistao već u petak pobijedivši u prvoj rundi s 9.79 sekundi, u polufinalu je istrčao 10.02. U finalu je prvi favorit bio 95 metara iza Brejsija, ali ga je prestigao u završnih pet metara za svoju prvu pojedinačnu zlatnu medalju i prvi američki “triple” na 100 metara od 1991. godine.

– Znam da mi trčanje danas otvara mnoga vrata i budućnost izgleda svijetla za mene. Još uvijek treniram na 400 metara kako bih postigao velike stvari. Motivacije mi ne nedostaje, imao sam teško djetinjstvo, odgojila me teta. Žrtvovala je svoj život za mene, moju braću, moje sestre i moje rođake, sve nas je posvojila, nas 13. Imali smo jednu sobu, nas 13 smo spavali u njoj. A kod kuće je bilo 26 djece. Nevjerojatno je postići nešto što je malo ljudi u mom položaju postiglo, kazao je Kerli, prenosi SN.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close