Kemal Monteno: U Sarajevo ne dolazim jer sam prevaren sa svih strana

Nakon što je pod markicom “Croatia Recordsa” objavio album “Šta je život”, pjevač Kemal Monteno nove pjesme predstavio je i publici u Bihaću, gdje je nastupio za Novu godinu. Legendarnog sarajevskog kantautora prvo smo upitali za zdravlje jer već duži period čeka na donora kako bi konačno uradio transplantaciju bubrega.

Nastup u Bihaću

– Zdravlje nije loše, mada i dalje čekam na transplantaciju bubrega. No, unatoč tome, radim kako radim. Za nastup koji sam nedavno imao u Bihaću slobodno mogu reći da je to bila najbolje odrađena Nova godina u mojoj karijeri. Novi album koji sam snimio niko ne sluša, jer ljudi danas ne vole lijepe pjesme nego samo ove divljake koji sviraju – kazao je Monteno u telefonskom razgovoru iz Zagreba.

Govoreći o rodnom Sarajevu, Monteno nije krio svoju ljutnju. Iako nije želio detaljnije govoriti, moglo se primijetiti da je Monteno ogorčen, kako na cjelokupnu situaciju na bh. muzičkoj sceni tako i na negativna iskustva koja je doživio u bh. prijestonici, a o kojima nije otkrio mnogo.

Krenuti dalje

– Što se tiče nastupa, u narednom periodu imam gostovanja u Ljubljani, Beogradu, Crnoj Gori, Makedoniji… Kada je Sarajevo u pitanju, sigurno je da neću doći tako brzo, jer sam prevaren sa svih strana. Ali, nije važno, jer 2013. godinu treba zaboraviti i krenuti dalje – bio je iskren Monteno.

Samo budale prolaze danas

– Koga god danas pitam šta radi, svi se bave pjevanjem. Imam osjećaj da svako dijete danas može pjevati i postati zvijezda preko noći. Nauče dva akorda, četiri riječi i pjevaju. To što je Ekrem Jevrić zvijezda, dovoljno govori da samo budale danas prolaze. Dobre i kvalitetne umjetnike danas niko ne sluša, jer prolaze divljaci – kazao je nezadovoljni Monteno.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close