Kultura življenjaLifestyle

Kathleen McGowan zasadila prvi cvijetni grm u „Labirint ljubavi“KATHLEEN MCGOWAN I DR. OSMANAGIĆ SIMBOLIČNO ZASADILI CVIJETNE GRMOVE KOJI ĆE SE NALAZITI OKO „LABIRINTA LJUBAVI“

Nakon što su tokom mjeseca februara i dijela mjeseca marta vrijedni radnici Fondacije imali pune ruke posla i pripremali i uređivali novu instalaciju u parku „Ravne 2“, „Labirint ljubavi“, u ponedjeljak 18. marta su obavljene i posljednje pripreme, a bilo je i svečano.

Naime, uoči otvorenja nove instalacije koja je zakazana za srijedu 20. marta, prvog dana proljeća, u 12:00 sati, danas su obavljane i posljednje pripreme za otvorenje, a upravo je donatorka instalacije, američka književnica Kathleen McGowan zasadila i prvi cvijetni grm, koji će zajedno sa još pedesetak grmova ukrašavati ovu jedinstvenu instalaciju.

Kathleen je zajedno s direktorom Fondacije dr. Semirom Osmanagićem simbolično zasadila prvi cvijetni grm, te također simbolično dala i dio sebe ovoj instalaciji, odnosno odsjekla pramen svoje kose koji je stavila u zemlju zajedno sa prvom stabljikom.

Nova instalacija „Labirint ljubavi“ nalazi se na putu prema multifunkcionalnoj Sali u parku „Ravne 2“, a radi se o modernizovanoj verziji labirinta koji potiče iz egipatskih hramova od prije nekoliko hiljada godina. U sredini se nalazi ruža sa šest latica koje simboliziraju život, stvaranje i povezanost.Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close