Karadinal Puljić danas putuje u Rim na konklave

U nedjelju, 3. ožujka nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić putuje u Rim na konklave.

Vidno svjestan ozbiljnosti zadatka koji stoji pred njim, između ostalog, izjavio je: „Kao kardinal svete Rimske Crkve idem obaviti najvažniji zadatak, a to je izbor novog pape. Tješe me brojne molitve koje mene i sve kardinale prate u tom poslanju. Svjestan sam, kako reče sadašnji papa u miru Benedikt XVI., da je Crkva Kristovo djelo i da je On stalno pristan u Petrovoj lađi te da smo mi samo u službi Kristovoj“ .

„Zahvaljujem svima koji su mi elektronskim putem ili pismima dali potporu i podršku u ovom poslanju. Posebno zahvaljujem predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franji Komarici, biskupu banjolučkom, na pismu potpore te provincijskoj glavarici sestara Služavki Malog Isusa s. Admirati Lučić, sestrama karmelićankama i drugim redovnicama, svećenicima – dijecezanskim i redovničkim te brojnim vjernicima laicima za molitve i potporu“, izjavio je kardinal Puljić zahvaljujući i mnogim drugim ljudima dobre koji sa simpatijama prate njegovo sudjelovanje u predstojećim konklavama.

Budući da su ove nedjelje najbliži suradnici kardinala Puljića zauzeti pastoralnim obvezama te da nije želio opterećivati državne strukture, kardinal Puljić se sam, nakon što je sa sestrama Služavkama Malog Isusa u nadbiskupskoj kapeli iz vremena prvog nadbiskupa sluge Božjeg Josipa Stadlera slavio Misu, tiho uputio u Rim kako bi sudjelovao u najvažnijoj zadaći svoje kardinalske službe – izboru novog pape. Izrazio je nadu da će se iz Rima vratiti do svetkovine sv. Josipa, 19. ožujka kada je predviđeno da Misnim slavljem u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u 18 sati započne redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. (kta)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close