NogometSportVisoko

“Kantonalnci” igrali 15. kolo: Kosmos iz Gračanice iznenadio lidera Fortunu

U subotu i nedjelju na programu su bile utakmice 15. kola Kantonalne nogometne lige ZDK. Senzaciju je priredila ekipa Kosmosa iz Gračanice kod Visokog koja je na Kamberovića polju sa minimalnih 1.0 pobijedila lidera na tabeli Fortunu iz Zenice. Strijelac odlučujućeg pogotka je bio je Asmir Mešinović u 82. minuti.

Kiks Fortune nisu iskoristili igrači drugoplasiranog Zmaja iz Buzić Mahale koji su neočekivano visoko poraženu u Olovo od domaće Stupčanice. Moševac nastavlja sa odličnim igrama, a ovaj put u komšijskom derbiju savladan je Vis. Nemila je sa 5:1 bila bolja od Borca iz Tetova, dok je Proleter u Šijama bio bolji od “domaće” Gradine iz Doboj Juga i sada je ekipa iz Makljenovca na 2. mjestu!

Sa utakmice Fortuna - Kosmos

Sa utakmice Fortuna – Kosmos

Rezultati: Olovo: Stupčanica – Zmaj B. Mahala 4:1, Nemila: Nemila – Borac Tetovo 5:1, Šije: Gradina Doboj Jug – Proleter Makljanovac 0:1, Zenica: Fortuna – Kosmos 0:1, Maglaj: Moševac – Vis 2:0. Slobodan je bio Napredak. Poredak.  Fortuna 30, Proleter 28, Zmaj 27,  Kosmos 25, Napredak 24, Nemila 24, Stupčanica 19, Nemila 18,  Vis 100, Moševac 9, Gradina 4 boda. U 16. kolu 24. aprila od 15 sati sastaju se:

15
sportzdk.ba

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close