Kamp reprezentacije BiH u u Brazilu bit će u egzotičnom Porto Seguru

Kamp nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine bit će lociran u Porto Seguru, gradiću na obali Atlantskog okeana smještenom između Rio de Janeira i Salvadora, dva grada u kojima će naš tim igrati utakmice grupne faze protiv Argentine i Irana.

Iako ova informaciju još nije potvrđena od strane NSBiH, Dnevni avaz je došao do informacije da će reprezentativni kamp gotovo sigurno biti u ovom egzotičnom gradiću sa 140.000 stanovnika, s tim što ime hotela još nije poznato.

Porto Seguro nalazi se u istoj saveznoj državi kao i Salvador, Bahiji, ali je od njega udaljena 709 kilometara cestovne linije.

Od Rija, ovaj grad dijeli 1.096 km, ali ako u obzir uzmemo veličinu Brazila, može se reći da su distance prilično podnošljive. Daleko je jedino Kujaba, grad u kojem ćemo igrati drugu utakmicu s Nigerijom, oko 2,500 kilometara, ali taj grad u unutrašnjosti je daleko od svega.

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba reprezentacije Elmir Pilav, koji se i dalje nalaze u Brazilu, nisu mogli potvrditi informaciju, već su istakli da konačna odluka još nije donesena.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close