Premijer liga BiHRukometSport

Kamenica pred derbi s visočkom Bosnom: Potreba za pobjedom je veća nego ikada

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills sutra igra zaostali meč 9. kola Premijer lige BiH sa visočkom Bosnom. Utakmica je na rasporedu 12.12.2018. sa početkom u 19,00 sati dvorana Amel Bečković u Vogošći.

Tim povodom razgovoarli smo sa trenerom Vogošće Kasimom Kamenicom.

Pred nama je jedna derbi utakmica u kojoj Vogošća mnogo očekuje, obzirom na ovo turbulentno vrijeme sa rezultatima. Šta možemo očekivati?

„Ja se slažem u potpunosti da mi u dosadašnjim utakmicama nismo imali igre niti pružili željene rezultate osim što se može uzeti ta jedna utakmica Kup-a sa Slavijom kao pristojna. I dalje na sceni slaba forma pojedinaca, slab učinak prije svega u fazi odbrane, očigledno je da su i pojedinci i tim u dubokoj krizi i da se ovaj period nije uspio postaviti na noge onako kako bi trebalo. Dolazi nam Bosna koja je do poraza sa Gračanicom imala impozantnu seriju pobjeda u kojoj igraju nekoliko dobrih igrača, prije svega mislim na Haramandića, Međića i Divkovića koji su zaista pravi znalci rutine, a naša potreba za pobjedom je veća nego ikada i ovu priliku moram iskoristiti da pozovem naše gledaoce da nam na tom putu pomognu. Ja se nadam da će motivacija biti na visokom nivou moje ekipe i da će dati sve od sebe. Mislim da imamo potencijala da odgovorimo svim zahtjevima utakmice i da privedemo kraju kako nama odgovara a to je pobjeda. Svijestan sam činjenice da će biti teško ali moramo jednostavno istrajati na tom putu.“

Obzirom da ste jednom prilikom govorili o eventualnim pojačanjima, šta ste po tom pitanju riješili?

„I dalje stojim do svog zapažanja da nam fali par igrača. U ovom trenutku je teško doći do takvih riješenja s obzirom da su manje više svi kvalitetni igrači pod klubskim obavezama. A s druge strane smo pritisnuti stalnim igranjem utakmica srijeda-subota tako da ne bi mogli napraviti to uklapanje. Idemo ovako do kraja pa ćemo probati nešto napraviti na polusezoni.“

Bez obzira na ovu tešku utakmicu i ove turbulencije u rezultatu, kakave su ambicije vezane za vrh lige i Kup BiH?

„Ambicije su kluba nametnute već dugi niz godina prisustvom na vrhu tabele. Osvajanjem Kup-a BiH, kao i titule koje su izmakle za po gol i koju sekundu, i s tim ambicije su trofeji. Mi moramo malo pročešljati selekciju ekipe, neka mjesta se moraju promjeniti prije svega dva tri igrača koja su nam neophodna da bi ambicije ostvarili. Ako budemo imali sreće da to napravimo u toku zimskih priprema i postavljanje temelja igrama, nismo bez šansi i nadamo se da ćemo biti konkurenti za osvajanje trofeja.“ – rekao je trener Vogošće Kasim Kamenica.

Zaostala utakmica 9-tog kola igra se sutra, 12.12.2018. u dvorani Amel Bečković sa početkom u 19,00 sati.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close