Kakvu kafu pijete i šta to govori o vama?

Rijetko ko ne voli tokom jutra da pije šolju tople kafe, zar ne? Jer ona je mnogo više od napitka, ona je ritual, vrijeme da razmislimo šta nas čeka u danu, vrijeme za ugodnost i predah. Jeste li znali da vrsta kafe koju pijete je zapravo u direktnoj korelaciji sa vašom ličnosti?

Psiholog Gari L. Venk navodi: „Kafa čini da se osjećamo dobro, jer se ona može uklopiti u gotovo svaki sistem nagrade koji je naš mozak razvio“.

Ima smisla da postoji veza između uma i vrste kafe koju pijemo. Naravno, osoba koja voli kapućino sasvim je drugačija od nekoga ko naručuje crnu kafu.

Espreso čisti

Ako pijete espreso, vi ste rođeni vođa. Radite vrlo naporno, a takođe igrate veoma žestoko. Vaš tip A ličnosti čini vas osobom koja zna kako odraditi posao. Vaša prirodna marljivost inspirativna je drugima, na poslu i u društvenom životu.

Očito, kao osoba koja pije espreso, uživate u ukusu kafe i volite da su stvari jasne i direktne. Vaša jutarnja doza espresa je ono što vas pokreće i drži na čelu čopora svaki dan, prenose Nezavisne.

Dupli espreso čisti

Ako pijete dupli espreso, vi vjerujete u logiku. Izuzetno ste praktična osoba i niste podložni hireva kao neki svoji prijatelji. Kao i osobe koje piju obični espresso, vi ste vrlo marljiva osoba. Međutim, radite puno bolje sa jasnim, konciznim smjerom od ostalih. Dajete najbolje od sebe na poslu kada vam vaš šef kaže tačno šta želi.

Pošto volite dvostruku dozu espresa, vama je potreban mali dodatni podsticaj kofeina da vas drži tokom dana. Vaš jutarnji napitak pomaže vam da se fokusirate i odradite svoj dan po savršeno logičkom redoslijedu!

Kafa sa mlijekom (bilo koje vrste, velika, mala, toplo, hladno …)

Ako pijete kafu s mlijekom, možda imate problema sa donošenjem odluka. Opuštene ste prirode i kao rezultat, niste zabrinuti zbog preteranog analiziranja svake odluke. U stvari, vaša priroda je takva da dosta razmišljate i preferirate da vaša mašta razmotri sve opcije na ležeran način. Pošto pijete kafu s mlekom, vi volite udobnost. Vaša jutarnja kafa s mlijekom samo je jedna od onih malih udobnosti koje čine život zaista vrijedan življenja!

Kapućino

Ako pijete kapućino, vi ste vrlo sofisticirana individua. Vaš osećaj za stil je vrlo uglađen. Za razliku od nekih svojih prijatelja, niste tip osobe koja voli grube šale. Vi više volite da su stvari malo otmjenije. Takođe, imate vrlo kreativan um i vaše društvena priroda čini vas veoma dobrim prijateljem.

Kapućino je jedno od otmjenijih pića, tako da otkriva koliko ste sofisticirani (ili to želite biti). Vaš jutarnji kapućino određuje stilsko i kreativno raspoloženje dana.

Ledena kafa

Ako pijete ledenu kafu, vi ste vrlo uporan čovjek. Imate proaktivan stav i nemate vremena za sitničavosti ili drame. Vrlo ste sigurni u izražavanju svog mišljenja i mislite o sebi kao o trendseterima.

Kao neko ko je privučen ledenim napitkom u svako doba godine, na vas ne utiče vrijeme kao i na ostale ljude. Imate mnogo više kontrole nad svojim emocijama, a volite se i kočoperiti niz ulicu sa svojim ledenim napitkom u ruci.

Obična crna kafa bez mlijeka (instant, turska ili iz aparata)

Ako pijete crnu kafu, vi vodite minimalistički stil života. Ne treba upečatljivu odjeću ili kičasti nakit. Vi više volite direktan pristup u modi i u životu. Mirni ste iako ponekad možete biti skloni promjenama raspoloženja. Zbog vaše jednostavne prirode imate široki krug prijatelja. Vaša minimalistička porudžbina savršeno odgovara vašoj minimalističkoj ličnosti, a sa crnom kafom u ruci spremni ste započeti dan bez haosa ili gluposti.

Kafa sa šlagom ili pavlakom (bilo koje vrste)

Ako pijete kafu sa šlagom, imate pomalo dvostruku ličnost. S jedne strane vi ste organizovani i sistematični a sa druge strane ste opušteni i malo neuredni. Svaki dan pokušavate postići savršenu ravnotežu između logičkih i kreativnih strana mozga.

Vaša minimalistička strana uživa u ukusu kafe dok vaša spontana strana voli slatki ukus šećera. Uz vašu kafu s pavlakom i šećerom u ruci, spremni ste za zabavan i produktivan dan.

(Vijesti.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close