logo
bios

Kako su četiri dana kašnjenja koštala Želju licence za Evropu

Objavljeno prije 1 godina . u ned, maj 5th, 2019

Nakon očajne sezone u kojoj se Željezničar davno oprostio od titule prvaka, jučer je uslijedio novi šamar za sve navijače najtrofejnijeg bh. kluba. Željezničar je ostao bez licence za igranje u evropskim takmičenjima prema odluci Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH.Komisija je odluku donijela na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije kluba, odnosno aplikanta i provedene procedure u skladu s odredbama pravilnika o licenciranju za UEFA-ina takmičenja u sezoni 2019/20. godina.

Glavni razlog zbog kojeg tim s Grbavice nije dobio licencu je kašnjenje uplate duga bivšem treneru Slavku Petroviću, potvrdili su iz Komisije za portal Klix.ba.

“Rok za ispunjavanje uvjeta za sve klubove bio je 31. mart. Međutim, Željezničar to nije ispunio, odnosno svoje konačne obaveze su izvršili tek 4. aprila. U pitanju je dug prema bivšem treneru Petroviću kojeg su oni prvobitno, kako navode u određenim dokumentima, isplatili 28. marta. Ipak, novac tada nije poslan već tek 4. aprila, odnosno, kako opet navode iz Želje, na dan kada su im iz banke javili da transakcija zbog pogrešno upisanog broja nije uspjela. Dokumentacija klubova koji se bore za evropske licence podliježu provjeri UEFA-e i zbog toga smo gotovo jednoglasno donijeli odluku da uskratimo licencu Željezničaru”, rekli su nam iz Prvostepene komisije za licenciranje.

U skladu s odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH, Željezničar ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije.

Drugostepena komisija potom može potvrditi odluku Prvostepene ili je preinačiti na osnovu naknadno dostavljenih argumenata kroz žalbeni postupak.

Inače, članovi Drugostepene komisije NS BiH, odnosno ljudi koji će krojiti Željinu sudbinu su Ivica Đogić, Miodrag Rosić, Maid Delić, Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

Iz Željezničara nisu željeli komentarisati odluku o neizdavanju licence, a kako saznajemo, predsjednik kluba Nihad Selimović danas stiže u Sarajevo nakon puta u Italiju.

Podsjetimo, Željezničar večeras od 20:00 sati na stadionu Grbavica igra vrlo važnu utakmicu 30. kola Premijer lige BiH protiv Mladosti.

Klix

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh