LifestyleShowbiz

Kako se pravdao pijani Nijema

POSLIJE STRAVIČNOG UDESA NA AUTOPUTU
Kako se pravdao pijani Nijemac: Vozač ‘mazde’ ubjeđivao policiju da je auto Šabana Šaulića izazvao sudar

Istraga je pokazala da je 34-godišnji muškarac iz Gitersloa bio pod jakim dejstvom alkohola i da nije imao vozačku dozvolu. Vozaču mazde je izvađena krv, a oba vozila su zaplijenjena za potrebe istrage

Vozač mazde, koji je izazvao udes u kojem je poginuo pjevač Šaban Šaulić, prvo je policiji tvrdio da je seat u kojem se nalazio pjevač zapravo izazvao udes.

Ove tvrdnje prenio njemački sajt Iz.de, piše Blic.

Tridesetčetvorogodišnji vozač mazde, koji je bio u alkoholisanom stanju i vozio bez dozvole, tvrdio je da je vozač seata izgubio kontrolu nad vozilom, te da on “nije mogao da izbjegne prepreku, pa je otpozadi udario u njih”.

Pri snažnom udaru, pišu njemački mediji, prtljažnik malog bijelog automobila “izgužvao se kao harmonika, sve do zadnjeg sjedišta”. Oba vozila su naglo skrenula udesno sa kolosjeka i zaustavila se jedno naspram drugog nakon što su udarila u bankinu između suprotnih traka.

Istraga je, međutim, dokazala ko je kriv – 34-godišnji muškarac iz Gitersloa koji je svojom mazdom 6 naletio na vozilo seat ibiza iz Ofenbaha koje se kretalo ispred njega, a utvrđeno je i da su vozila tek nakon toga skrenula sa trake i udarila u bankinu, prenosi dalje lz.de.

Šaban Šaulić, koji se nalazio na mjestu suvouzača u seatu poginuo je, kao i vozač automobila, klavijaturista Mirsad Kerić, koji je preminuo sinoć, dok je Slobodan Boban Stojadinović, koji je sjedio pozadi, povrijeđen.

Istraga je pokazala da je 34-godišnji muškarac iz Gitersloa bio pod jakim dejstvom alkohola i da nije imao vozačku dozvolu. Vozaču mazde je izvađena krv, a oba vozila su zaplijenjena za potrebe istrage.

Stravična nesreća se u dogodila jučer ujutro oko 6.50 na putu A2 u pravcu Dortmunda.

Na mjestu nesreće uočljivi su jezivi prizori. Karoserije oba automobila su potpuno uništene, stakla polupana, a vozila gotovo neprepoznatljiva.

Za vrijeme trajanja ispitivanja nesreće je autoput A2 u pravcu Dortmunda je privremeno zatvoren na pet sati.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close