Kako obnoviti kožu nakon zime i pripremiti je za dolazak proljeća?

Koža je osobito osjetljiva u prijelaznim godišnjim dobima proljeća i jeseni, kada joj trebamo posvetiti posebnu i pojačanu njegu. Jelena Rimac Vuković, stručna suradnica časopisa Gloria, koja već 10 godina radi kao savjetnik u selektivnoj kozmetici, nudi nekoliko savjeta.

Zimi nam je lice izravno izloženo hladnoći te naglim promjenama temperature. Stalni prelazak iz toplih i umjetno zagrijanih prostorija na hladan i vjetrovi zrak, rezultira delikatnom kožom lica te je dodatno isušuje.

Iz tog razloga Jelena preporučuje korištenje mehaničkog pilinga koji će odstraniti zadebljale i mrtve stanice na površini kože te na taj način aktivirati rad novih stanica. Taj postupak će rezultirati zdravijom i ljepšom kožom, kakvu želimo.

Korištenje revitalizirajućih, vitaminskih maski za lice je također preporučljivo kao dodatna njega.

‘Ono ono što me u posljednje vrijeme posebno oduševljava jesu prirodna ulja za lice, kao što je primjerice Clarins Blue orchid Face tretment oil za dehidriranu kožu koje ujedno ima i djelovanje protiv bora’, kaže Jelena.

Preporučuje i Santal oil, ulje sandalovine koje umiruje crvenilo i iritacije te obnavlja suhu kožu, zatim Lotus oil koje ima pročišćujuće i protuupalno djelovanje te pomaže zatezanju proširenih pora, a dobro je za mješovitu i masnu kožu lica.

Kao savjet plus, Jelena naglašava da visokovrijedna ulja opuštajućih aroma koja su 100 posto prirodna i ne začepljuju pore, treba nanositi navečer na očišćenu i vlažnu kožu.

Od nepovoljnih utjecaja sunčevih zraka kožu je potrebno štititi tijekom cijele godine, a posebno dolaskom toplijih dana kada imamo priliku duže boraviti na zraku.

‘Day screen high protection, proizvod kozmetičke kuće Clarins, bezuljni je blokator s visokim zaštitnim faktorom te izvrsno štiti vašu kožu, a možete ga aplicirati na bilo koju dnevnu kremu’, zaključila je Jelena.

Izvor: Gloria 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close