logo
bios

Kako možete isključiti praćenje lokacije na Facebooku

Objavljeno prije 4 mjeseca . u sub, dec 21st, 2019

Vi ne želite da u najvećoj društvenoj mreži svijeta znaju gdje ste sve bili? Pokazat ćemo vam kako im možete uskratiti te podatke…

Brojne aplikacije koriste vaše osobne podatke poput kontakata u mobitelu ili lokacije kako bi mogle pružiti vama bolje prilagođeno iskustvo korištenja.

Facebook u tome nije iznimka. U toj društvenoj mreži vaše podatke koriste za ciljano oglašavanje i u druge svrhe. Ali, što ako to ne želite? Što ako želite uskratiti, primjerice, podatke o vašoj lokaciji i Facebooku i drugim aplikacijama?

Evo uputa kako to učiniti na uređaju s operativnim sustavom Android.

  • Otvorite Facebookovu aplikaciju na vašem uređaju s Androidom. Ulogirajte se ako je potrebno.
  • Kucnite dugme s tri vodoravne linije u gornjem lijevom kutu zaslona kako bi otvorili izbornik za navigaciju.
  • Kucnite Settings & Privacy. Pojavit će se padajući izbornik. Kucnite u njemu Settings.
  • U izborniku Settings skrolajte do Location i kucnite na to.
  • Kucnite Location Access.
  • Na idućem zaslonu potražite Location Services i Background Location.
  • Ako želite isključiti samo Background Location, ali ne i sve lokacijske usluge, kucnite na kliznu sklopku uz Background Location.
  • Ako želite isključiti praćene lokacije za sve postavke Facebookove aplikacije, kucnite Location Services kako bi otvorili zaslon s informacijama.
  • Skrolajte do Permissions i kucnite to.
  • Kucnite zelenu sklopku uz Location i isključite ju.

(Tportal)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh