Kako da znate da mu je penis ‘normalan’?

Ne postoje dva ista muškarca, pa tako i dva ista penisa! Štaviše, ima toliko mnogo različitih oblika, veličina i nijansi boje kože da je ponekad teško znati šta je normalno. Izdvojili smo pitanja koja su suviše neprijatna da biste ih postavili svojim prijateljima. Uz odgovore, naravno

(Vesti-online.co)

Ima toliko mnogo različitih oblika, veličina i nijansi boje kože da je ponekad teško znati šta je normalno.

Da li je loš znak ako je on ponekad jako, a ponekad manje tvrd u toku seksa?

Kod muškaraca su mogući različiti nivoi čvrstine, a to nije uvek povezano sa intenzitetom uzbuđenja. Njegova tvrdoća može da varira i u toku iste seanse vođenja ljubavi, u zavisnosti od toga šta i koliko dugo radite. Ako vam se čini da je u posljednje vrijeme konstantno manje čvrst, to bi moglo da bude uzrokovano brojnim faktorima: stres, uzimanje određene lekove, kao i njegov nivo umora činioci su koji mogu da utiču na njegovu tvrdoću. Sve dok je dovoljno čvrst za penetraciju i oboje ste zadovoljni, nema razloga za brigu.

Neki muškarci imaju gladak penis, dok je kod drugih on prošaran brojnim venama. Šta je normalno?

Ne postoji standard. Penis muškarca koji ima tanju kožu djelovaće prošaranije, dok će kod drugih, sa debljom kožom, biti primjetno samo par vena. To takođe zavisi od njegovog stadijuma uzbuđenja. Krvni sudovi penisa pomažu postizanje erekcije pa su zato istaknutiji kada je on baš uzbuđen.

Da li postoji uobičajena veličina za testise i da li bi trebalo da budu identični?

Njegovi testisi bi trebalo da budu približno veličine oraha u ljusci. Ako su manji, to može da ukazuje na nizak nivo testosterona, što bi moglo da znači da će on kasnije u životu imati problema s plodnošću. I trebalo bi da budu iste veličine, ali uobičajeno je (i skroz u redu) da jedan testis bude za nijansu niži od drugog.

Da li zakrivljen penis ukazuje na postojanje nekog problema?

Zavisi od intenziteta zakrivljenosti. Ako je blaga “kriva”, to zapravo može da bude benefit. Penis može da se razvija tako da bude zakrivljen u bilo kom pravcu, i ta krivina, u kombinaciji sa odgovarajućim uglom penetracije, može da mu olakša da pogodi vašu G-tačku. Kod muškaraca, zakrivljenje je najčešće naviše ili u stranu: za penis koji je usmjeren nagore, misionarska poza je vaša najbolja šansa za pogađanje te tačke zadovoljstva. Ako je zakrivljenje usmjereno u stranu, pokušajte da legnete na stranu, u položaj nalik na fetalni, tako da licem budete okrenuti u pravcu krivine, a neka on klekne iza vaše guze i uđe u vas.

Ako postoji veliko zakrivljenje – približno do ugla od 90 stepeni – u pitanju je problem. U teškim slučajevima Pejronijeve bolesti dolazi do gomilanja ožiljačnog tkiva, stvara se značajno zakrivljenje penisa, što može da bude izuzetno bolno. Iako rijetko, to može da se dogodi u slučaju velikog broja manjih povreda, koje mogu da se pojave kao posledica grubljeg seksa. Pored izraženog zakrivljenja, neki muškarci mogu povremeno da iskuse poteškoće sa postizanjem i održavanjem erekcije.

Koliko erekcija bi trebalo da ima u toku dana?

Trebalo bi da ih bude više od nula, ali osim toga ne postoji tačan broj. A čak i kada on postane tvrd, to ne mora obavezno da znači da je uzbuđen. Često se dešava da muškarac uopšte i ne razmišlja o seksu kada dobije erekciju. Razlog za to je dotok krvi, koji je jedan od načina na koji se tkivo penisa održava zdravim. Većina muškaraca takođe ima oko osam erekcija u toku noći, a da pri tom čak i ne moraju da sanjajuAdrianu Limu.

Da li je čudno da koža na njegovom penisu bude u nekoliko različitih boja?

Najčešće nije. Kod nekih muškaraca vrh penisa je u ljubičastoj nijansi, dok je korijen donekle svjetliji. To je zato što je u ovoj zoni prisutno mnoštvo krvnih sudova, pa se dešava da su neki od njih vidljivi ispod kože. Ipak, trebalo bi da budete zabrinuti ako su dijelovi čija boja odstupa, crvene ili roze nijanse, što bi moglo da ukazuje na osip. Ako primijetite sličnu pojavu kod svog partnera, potrebno je da se on što pre obrati lekaru i otkrije o čemu je riječ pre nego što sljedeći put budete vodili ljubav.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close