Ostali sportoviSport

Kakanj: U sport u 2016. uloženo više od 800.000 KM

Općina Kakanj je tokom 2016. godinu imala planirani transfer za sport u iznosu od 500.000 KM, što je za 140.000 KM više nego godinu ranije.

Raspodjela sredstava sportskim klubovima izvršena je na osnovu dostavljenih programa rada sportskih klubova po javnom pozivu, a planirana sredstva su gotovo u cjelosti utrošena.

Ovom iznosu treba dodati oko 200.000 KM koliko koštaju troškovi korištenja dvoranskih kapaciteta, a klubovi su oslobođeni plaćanja tvih troškova.

Veća sredstva su utrošena za kapitalna ulaganja namijenja sportskim djelatnostima i korisnicima, od kojih treba izdvojiti donacije turske Općine Aliağa za izgradnju sportskog poligona sa dječijim igralištem u gradskoj jezgri Kaknja, asfaltiranje saobraćajnice prema stadionu premijerligaša “Mladosti“, te uređenje dva sportska poligona na Bočici i za rekreativne sportske sadržaje.

Tako su ukupna kakanjska ulaganja za sport u ovoj godini iznosila 834.899 KM, dok je ta suma prije četiri godine bila znatno manja i kretala se u iznosu oko 263.000 KM.
(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close