Kakanj: Nakon pretresa stana lice P. E. lišeno slobode

Dana 19.11.2013. godine, u Kaknju, u ulici 27. juli, od strane službenika uniformisane policije i istražitelja Policijske stanice Kakanj, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, izvršen je pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi lice P. E. Naznačene aktivnosti su poduzimane sa ciljem prikupljanja dokaza, obzirom da su policijski službenici raspolagali operativnim podacima i saznanjima o nezakonitim aktivnostima navedenog lica, a koje se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. Izvršenim pretresom pronađeni su:

–          tri staniolska paketića koje je navedeno lice odbacilo od sebe kroz prozor sobe u travu dvorišta kuće, a u kojima se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu „speed“,

–          pvc kutija u kojoj se nalazila suha biljna materija koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“,

–          pvc kutija u kojoj su se nalazila dva paketića umotana u pvc vrećice, u kojima se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu „speed“,

–          staklena boca u kojoj se nalazila tekućina sa korijenom i biljnom materijom koja asocira na „marihuanu“,

–          manja pvc kutija u kojoj se nalazila suha biljna materija koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“,

–          pvc kutija u kojoj se nalazila suha biljna materija koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“,

–          staniolski paketić sa sadržajem nepoznate materije, koji je pronađen odbačen u WC školjci toaleta,

–          digitalna vaga, i

–          mašinica tzv. drobilica za sitnjenje duhana.

Prilikom navedenih aktivnosti lice P.E. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada tokom koje je lice ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, dok su sporni predmeti, pronađeni tokom pretresa, izuzeti radi potrebnih vještačenja. Izvršenim vaganjem pronađene sporne materije utvrđeno je da se radi o 9,76 grama materije koja asocira na opojnu drogu „speed“, i 5,71 gram biljne materije koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica P.E., rođenog 1976. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo »Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga« iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close