Kadeti završili na 12. mjestu, selektor Halimić zadovoljan nastupom

Kadetska reprezentacija naše države je učestvovala na vrlo jakom turniru u turskoj Sakaryi. Na kraju smo zauzeli 12. poziciju na tabeli. Uspjeli smo da dobijemo dvije utakmice i ubilježili smo tri poraza. U prvom kolu smo poraženi od Latvije rezultatom 97:54. Nakon toga je uslijedila utakmica protiv domaćina turnira, reprezentacije Turske koja nas je porazila nakon velike borbe rezultatom 71:66.

U trećem kolu je i došla prva pobjeda. Veliku Rusiju smo savladali rezultatom 65:51 i tako još jednom potvrdili da naša reprezentacija ima vrlo lijepu košarkašku budućnost. Poslije toga je uslijedio i trijumf protiv Gruzije rezultatom 74:52, da bi onda u borbi za 11. mjesto bili poraženi o Rusije nakon produžetka rezultatom 81:77.

Naša reprezentacija se vratila u ponedjeljak i ovo je bilo prvo okupljanje. Podsjetimo, kadeti su bili smješteni u hotelu Hollywood i obavili četiri trening u dvorani na Ilidži prije nego što su otputovali u Tursku. Poslije ovoga su planirana još dva okupljanja, prije priprema za Europsko prvenstvo koje će biti održano u Latviji.

“Imajući u vidu da smo se okupili par dana prije početka turnira, ne mogu biti nezadovoljan onim što sam vidio u Turskoj. Igrači su se maksimalno zalagali i ravnopravno se nosili s protivnicima. U nekoliko utakmica koje smo izgubili mogli smo pobijediti, ali najbitnije je da su naši mladi momci imali priliku osjetiti šta znači igrati u A diviziji. Sada znaju kako i koliko moraju trenirati ukoliko žele napredovati u košarci. Iako vrijeme brzo prolazi, pokušat ću obići sve potencijalne reprezentativce koji igraju u BiH. Oni će imati priliku da se dokažu i izbore za mjesto u timu koji će otputovati u Latviju. Mislim da smo na pravom putu da stvorimo sistem koji će iznjedriti seniorske reprezentativce. Trenutno nam fali snage i iskustva, ali vjerujem da će se do augusta mnoge stvari posložiti” – rekao je naš selektor Emir Halimić u izjavi za agenciju FENA.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close