NogometSport

Kadeti BiH stigli u Sarajevo

Nakon historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo: Kadeti BiH stigli u Sarajevo

Kadetska nogometna reprezentacija BiH jutros je stigla u Sarajevo nakon što je u nedjelju izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu, koje se igra u maju.

Naši omladinci su u kvalifikacijama odigranim u Moldaviji osvojili drugo mjesto, a potom su se kvalifikovali u elitni krug u Gruziji, gdje su prikazali odličnu igru i ostvarili plasman na svoje prvo EP.

Naš najbolji strijelac na turniru u Gruziji sa dva postignuta gola bio je Nedim Hadžić.

„Mogu samo reći da sam ponosan na sve ove momke koji su izgarali na terenu do zadnje kapi znoja. Uradili smo ono što niko od nas nije očekivao. Naslućivali su nam veliki debakl ovdje, a vidite šta smo mi uradili. Naša priča se nastavlja, spremit ćemo se za Evropski šampionat i idemo napraviti još jedno čudo. Možda je ovo sudbina, jer sam dobio poziv nakon povrede Smajića kojem želim brz oporavak. Nadam se da ćemo obojica biti na spisku za Evropsko prvenstvo”, rekao je mladi Hadžić.

Selektor Sakib Malkočević zahvalio se svojim sugrađanima na dočeku na Međunarodnom aerodromu Sarajevo te kazao kako su emocije još uvijek svježe.

“Imam osjećaj da smo učinili nešto veliko za naš savez i državu. Najveće čestitke su danas zaslužili ovi momci. Oni su našu državu proteklih deset dana predstavljali na najbolji mogući način, bili su najbolji na turniru. Definitivno smo dobili najpozitivnije kritike od svih reprezentacija i predstavnika UEFA-e”, kazao je Malkočević.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close