Kad Hrvati prevode Srbe: „Isti k…., drugo pakovanje – isti k…., drugi tetrapak“

BESMISLENO ILI POTREBNO?

Kad Hrvati prevode Srbe: Nije ‘kuče u čakšire’ nego ‘psić u hlačama’!

Hrvati nastavljaju da titluju srpske filmove, a poslednji u nizu prevoda koji je nasmijao region je „Zona Zamfirova“ Zdravka Šotre – piše srpski Kurir

 

Izvor: Kurir

 

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi kako naši susjedi popularni izraz iz velikog hita „kuče u čakšire“, koji izgovara Vojin Ćetković, prevode kao „psić u hlačama“.

 

Doduše, staroniški govor u ostvarenju Zdravka Šotre koje je proslavilo Vojina Ćetkovića i Katarinu Radivojević, a koje je snimljeno po djeluStevana Sremca, zadaje muke i publici iz drugih dijelova Srbije, tako da ima komentara da je prijevod filma i bio neophodan.

 

Kaznu što ne prevodi ostvarenja iz Srbije umalo prije tri godine nije platila tamošnja televizija RTL. Kultna komedija „Žikina dinastija“ skinuta je s programa jer je Vijeće za elektroničke medije upozorilo emitera da film mora imati titlove na hrvatskom.

 

Insistiranje Hrvata da prevode srpske filmove datira od filma „Rane“, koji je u tamošnjim bioskopima prikazivan kao „Ozljede“. U moru bisera onoga ko je htio da baš na ovom filmu razgraniči srpstvo i hrvatstvo našli su se i sljedeći prevodi: „isti k…., drugo pakovanje – isti k…., drugi tetrapak“, „ko vam j… kevu – tko vam j… mater“, kao i još mnogo sličnih konstrukcija koje plastično dokazuju besmisao tog posla.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close