logo
bios

Judo tim BiH odbranio titulu ekipnog prvaka Balkana

Objavljeno prije 1 godina . u ned, mar 31st, 2019

Nakon što je Judo tim Bosne i Hercegovine jučer bio najuspješniji tim u pojedinačnoj konkurenciji s pet zlatnih, četiri srebrene i osam bronzanih medalja, danas na Ekipnom prvenstvu Balkana u Tirani superiorno je osvojio naslov prvaka Balkana.Na ovaj način naš judo tim je odbranio proslogodišnju pojedinačnu i ekipnu Titulu. U ekipnim mečevima (mix Team), bosanskohercegovačka vrsta porazila je Grčku, Albaniju i Tursku u finalu.

Uz naš tim na prvenstvu bio je potpredsjednik JSBIH Ognjen Pavlović sa saradnicima. Judo sport je i ovim nastupom potvrdio da mu s pravom pripada epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH. 

“Niska uspjeha naših sportskih velikana se nastavlja, ponosni smo na naše pobjede na međunarodnoj sportskoj sceni. Ponosan je i predsjednik JSBIH prof.dr Branislav Crnogorac uz želju da se ova niska uspjeha nastavi i da judo sport u konačnici dosanja san o olimpijskoj seniorskoj medalji, jedinom odličju koje nam nedostaje u riznici trofeja JSBIH”, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh