Josip Lokmer, trener MNK “Centar” Sarajevo

Prvak Prve futsal lige Federacije BiH za sezonu 2012./2013. je MNK “Centar” Sarajevo. MNK “Centar” u 12 odigranih utakmica ostvario je devet pobjeda i tri poraza, te osvojio 27 bodova uz gol razliku 73:38. MNK “Brotnjo”, kao drugolasirani, će zajedno sa MNK “Centar” igrati u završnici prvenstva NS/FS BiH. Trener prvaka Prve futsal lige FBiH je Josip Lokmer.

Je li bilo teško osvojiti prvo mjesto u Prvoj futsal ligi FBiH?

– Bilo je klubova koji su konkurisali za sam vrh. Ipak mislim da smo MNK “Brotnjo” i mi. Dobro smo se pripremili za ovu sezonu i odmah smo se u prvom dijelu sezone odmakli od ostalih konkurenata. Dvije utakmice sa odličnom ekipom MNK “Brotnjo” su odlučile prvenstvo. Mišljenja sam, da smo prvenstvo dobili zahvaljujući dužoj klupi.

Koja su Vam očekivanja u završnici prvenstva NS/FS BiH?

– Naravno da će biti nešto teže nego u prvenstvu. Još uijek ne znamo ko će biti iz FS RS. KMF “Leotar” bi volio da im se revanširamo za prošlogodišnji poraz, a KMF “Tango” zato što tamo imao mnogo prijatelja. Tu je i MNK “Brotnjo” koji će sigurno ići na titulu. Neće nam biti lako. Možda će nama biti malo teže zato što je pauza između kraja prvenstva i završnice preduga. Planirali smo otići negdje na pripreme kako bi se što bolje spremili.

Kako ocjenjujete proteklo prvenstvo u Prvoj futsal ligi FBiH?

– Liga je mnogo bolja nego ranijih sezona. Osam klubova je sasvim dovoljno za kvalitetno takmičenje. Dosta dobra je bila organizacija lige, makar što se tiče prvoligaša.

Koje su mjere unaprijeđenja takmičenja?

– Ujedinjenje lige je jedino ispravno rješenje za futsal u BiH. Mislim da je krajnje vrijeme za to i trebamo svi raditi kako bi uspjeli u toj nakani. Također, i reorganizacija Druge lige bi bila dobra. Da igraju pravi klubovi, a ne da se gase u pola sezone. Bilo bi dobro organizovati i ligu mladih. Možda za početak ligu igrača do 21 godine. NS FBiH pokušava kroz ovaj turnir da afirmiše futsal među mladima i to je za svaku pohvali. Bilo bi dobro kada bi se dao uslov klubovima da moraju imati omladinske selekcije da bi se takmičili. Jedino na taj način možemo pomoći reprezentaciji BiH.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close