Ostali sportoviSport

Josip Čerkez prvi bh. biciklist u kontinentalnom timu

Potpisao ugovor za Kontinentalni tim Meridiana-Kamen

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Josip Čerkez, koji je proteklih godina vozio za Biciklistički klub Mostar potpisao je ugovor za Kontinentalni tim Meridiana-Kamen.

To je ujedno prvi bh. biciklist koji je potpisao ugovor s kontinentalnim timom i izborio svoj put u profesionalne vode cestovnog biciklizma, te smo sigurni da će jučerašnji datum biti upamćen u povijesti BiH biciklizma – izjavio je za Fenu predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

Mladi Širokobriježanin izrazio je zadovoljstvo što prelazi u profesionalne vode,  ističući kako ovo za njega predstavlja značajnu stepenicu u životu.

– Ovo je nešto čemu sam cijelo vrijeme težio i čemu je sav moj dosadašnji rad i trud bio usmjeren. Moj san se upravo počeo ostvarivati, a na meni je da se dokažem i pokažem u svom najboljem svjetlu – izjavio je Čerkez.

Njegov trener Dragan Bošnjak izrazio je nadu kako Čerkez nije zadnji vozač BK Mostara koji prelazi u profesionalne vode.

– Naš klub je dogovorio suradnju s Merdiana-Kamenom i mi ćemo nastojati još vozača iz BiH pripremiti za prijelaz u vode profesionalnog biciklizma –  izjavio je Bošnjak.

Merdiana-Kamen će u subotu, 30. siječnja podići svoj zastor u talijanskom gradu Salerno, kada će obitelj Giallorenzo predstaviti svoj kontinentalni tim za 2016. sezonu. Talijansko-hrvatski tim će predstaviti vrlo konkurentnu momčad uoči 2016. sezone koju će voditi Emanuel Kišerlovski, uz vozače Antonio Santoro iz MG.Kvis – Vega Norda, sprintera Michele Viola, kao i Davida Mucelli koji se vraća u tim i u ovoj godini.

(FENA)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close