Javni poziv za učešće u Programu javnih radova “Zajedno u obnovi“

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) danas je na svojoj internet stranici  (www.fzzz.ba ) objavio Javni poziv za učešće u Programu javnih radova “Zajedno u obnovi“.

 Program se realizuje s ciljem zapošljavanja/radnog angažovanja najmanje 2.000 osoba s evidencije nezaposlenih priotitetno s područja Federacije BiH ugroženih prirodnom nesrećom – poplavama i klizištima na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća. Također, cilj je društveno korisnim radom omogućiti privremeni radni angažman nezaposlenih osoba i ublažavanje socijalno-ekonomskih i drugih posljedica prouzrokovanih prirodnom nesrećom, saopćeno je iz FZZZ.

Korisnici Programa su poslodavci registrovani u Federaciji BiH, i to: javna preduzeća, jedinice lokalne samouprave, federalne i kantonalne institucije/ustanove, poslovni subjekti i nevladine organizacije koje sarađuju sa pomenutim institucijama na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća.

Elektronska prijava za učešće u Programu dostupna je zainteresiranim poslodavcima na internet stranici Zavoda u meniju Vijesti.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close