PolitikaRegion

Janjić: Bakir, Dragan i Milorad igraju zajedno

(Patria) – Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose u Beogradu, bio je gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem. Razgovarali su između ostalog i o izjavi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je Bosnu i Hercegovinu nazvao tempiranom bombom koja se suočava s problemom povratnika džihadista, a koja je izazvala niz burnih reakcija.

On je u vrlo otvorenom intervjuu kazao je i da Macron ovakvu izjavu tempirao kako bi ‘sakrio’ da je Francuska u ozbiljnoj krizi.

„Taj problem Žutih prsluka se razvija, on nije riješen. Imate par hiljada ljudi pored Sene koji žive. Naravno, Fransucka je zemlja s najvećim brojem muslimana u Evropi i osjetljiva je na ovo što se dešava u Siriji. Macron ima neke elemente vjerovanja da je novi Napoleon“, kazao je Janjić, pojašnjavajući da Macron želi prekrojiti mapu proširenja koju je ranije ustanovi Juncker.
Dodao je Janjić da se sve više igra između Rusije i SAD-a a da se Macron ne snalazi baš najbolje u toj igri.

“Bakir, Dragan i Milorad igraju zajedno. Dodik nije ruska investicija, on se uhvatio njih da bi preživio! Ako je Bošnjaka više od 50 posto, onda se Islamska deklaracija ostvarila! Mnogo država, malo teritorije i sve manje naroda – to je region.

Neće nas niko, u iznudici smo! Srbija za Siriju, Tramp i Putin trampe? Sve će ovo biti NATO! Ko ima energente, taj vlada – vlast nema energente, Srbija prodaje Elektroprivredu”, kazao je Janjić.

Govorio je i o problemima Srbije i BiH i poglavljima koje ove dvije zelje treba da riješi prije ulaska u EU.

„Vama treba 10-15 godina da radite kao da niste u EU, možda ćete biti, ali nemate garancije. Posebno kada imate Macrona. Mi smo slaba društva,m nama trebaju garancije i finansijska pomoć“, kazao je Janjić.


nap.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close