“Ja, mahalac” u izvedbi Dragana Marinkovića Mace u Visokom 25. oktobra

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti Confero i zvanično obavještava javnost da će najveći pozorišni hit ove godine u BiH, predstava “Ja, mahalac” igrati u Visokom, 25. oktobra, i to u dva termina: 19:00 i 21:00 sati, u Gradskom kinu Visoko.

 

Machine generated alternative text:<br />
‘PIOEMAoJtu$Nbmf UC4$<br />
MAHALAC<br />
- •_pš% “<br />
JA,

 

Kabare “Ja, mahalac”je, nakon predstave “Ja, mahaluša”, novi hit autorice Indire Kučuk-Sorguč koji na scenu iznosi popularni i karizmatični glumac Dragan Marinković Maca, uz klavirsku pratnju Negre Čičić, a u režiji Mirele Trepanić. Komedija, koja iz muškog ugla progovara o međuljudskim odnosima i bh. mentalitetu premijerno je izvedena početkom maja u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, a zatim i u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihaću, Sanskom Mostu, Prijedoru, Jajcu, Hadžićima. U Hrvatskoj je igrana u Metkoviću, Zadaru i Splitu, na festivalu “Jesen smijeha – Festival bosanskog humora, gdje su Mahalca tamošnji mediji usporedili sa nekadašnjom “Audicijom”.

Predstava “Ja, mahalac“ je odigrana i u humanitarne svrhe pred punom dvoranom Kamernog teatra 55, a sredstva su namijenjena liječenju dječaka Taruna Singha.

 

Machine generated alternative text:<br />
-

 

Dežurni mahalac je…

 

Zvijezda večeri je svakako Dragan Marinković Maca. Suvišno je objašnjavati ko je u pitanju, pa ćemo samo navesti neke od njegovih uspjeha. Poznati je bh. glumac koji iza sebe ima zavidnu paletu uloga kako u teatru tako i na filmu i televiziji. Šira publika ga poznaje i kao voditelja i showmana iz nekoliko popularnih TV formata. Zapažene uloge ostvario je u filmovima “Savršeni krug”, “Kod amidže Idriza”, “Ostavljeni”, “Neprijatelj”, “Prvo smrtno iskustvo”, “Si je peux t’oublier”, “The winter of red Gesse”, “His name is Daniel”, “Soldati di pace”, “Strangers”, “Behind enemy lines”, “Heroes”, “Welcome to Sarajevo”, “Comanche territory”.

 

E6EDDF93-75DC-4F72-8BC5-6E9CF28E89B5.jpg

 

U pozorištu je odigrao oko 70 uloga, režirao nekoliko, i dobio prestižne nagrade za najboljeg mladog glumca i najboljeg glumca Kamernog teatra u sezoni 1997 – 1998.

Ekipa o njemu kaze: “Dežurni Mahalac, blažen među plavušama zato ga vazda boli glava

 

Ulaznice za predstavu će biti u prodaji od ponedjeljka, 14.10.2013. godine.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 7,00KM, a na dan predstave 10,00KM.

Prvi set karata će biti u prodaji od 14.10. do 18.10. po cijeni od 5,00KM.

Više informacija i rezervacije, isključivo na broj 061/039-153 (Confero).

O lokacijama prodajnih mjesta ćemo vas obavijestiti uskoro.

 

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti Confero

C138691B-4C31-44FC-9813-D0F2C44748D1.png

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close