Izvršeno 213 inspekcijskih nadzora i zatečeno 70 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije BiH je jučer na području cijele Federacije BiH provodi sveobuhvatnu akciju kontrole bespravnog rada, odnosno rada bez odborenja nadležnog organa, sprečavanja sive ekonomije i rada na crno.

U toku ove akcije izvršen je djelimični nadzor poslovanja kod 213 subjekata. Ovom prilikom inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili: 70 neprijavljenih radnika i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa, zapečaćeno je 38 objekata, izdato je 114 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 243.700,00 KM.

Porezna uprava FBiH se ponovo zahvaljuje svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i poziva sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava FBH nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora i u dane vikenda i ponovo poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

Učinite korak za domovinu i pravednije društvo.

www.magazinplus.eu – PU F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close