Visoko

Izvještajno-izborna skupština USOV

U petak, 28. aprila 2017. godine u Velikoj sali općine Visoko uz prisustvo 6 od pozvanih 8 delegata održana redovna Izvještajno izborna skupština Udruženja slijepih općine Visoko. Pored uobičajenih tačaka dnevnog reda izvještavanja o radu i finansijskom poslovanju, te usvajanja plana rada i finansijskog plana za tekuću godinu, ova Skupština je bila posebna iz razloga tačke dn reda u kojoj se vršio izbor novog rukovodstva Udruženja.
Delegati jednoglasno prihvatili i podržali izvještaje i planove a također izglasali povjerenje novom , odnsno starom predsjedniku i članovima Upravnog odbora. Punu podršku prisutnih za novi mandatni period dobio je g-din Jusić Elmedin kao i članovi UO Novokmet Esad i Sead Softić. Skupština USOV je dopunjena novim članovima iz reda članova USOV i to Hadžić Samir, Softić Džafer i Alijagić Hamdo.
Novi-stari predsjednik USOV Elmedin-Eli Jusić zahvalio se na ukazanom povjerenju i potvrdio svoju opredjeljenost u istrajavanju ostvarenja bitnih pitanja za potrebe ove populacije stanovnika, koji se po medicinskim tretmanima smatraju naj težim oblikom invaliditeta.

foto by Senad Goralija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close