Izvještajna Skupština Društva socijalnih radnika ZDK

U povodu 27. marta, Međunarodnog dana socijalnog rada, u Zenici je održana Izvještajna Skupština Društva socijalnih radnika ZDK. Pored redovnih aktivnosti Društva, na Skupštini se govorilo o unaprjeđenju socijalne i ekonomske jednakosti.

Po riječima predsjednika Skupštine Šaćira Čelebića, Društvo je resornom Ministarstvu uputilo dopis u kojem traži poboljšanje uvjeta korisnika socijalne pomoći i rada Centara za socijalni rad na području Zeničko-dobojskog kantona. Uvažavajući opću ekonomsku situaciju u bh. društvu, ovom prilikom istaknuta je veoma dobra saradnja sa Ministarstvom za rad, socijalnu potiliku i izbjeglice ZDK i OSCE-om, Terenskim uredom u Zenici.

Resorni ministar Ivica Ćurić je istakao da su socijalne potrebe Zeničko-dobojskog kantona velike i da Kantonalna Vlada ima senzibiliteta za ovu kategoriju stanovništva.

-U Budžetu ZDK, za ovu godinu, za socijalna davanja je predviđeno preko 26 miliona KM, a samo pet godina ranije naš kanton je izdvajao oko 5 miliona KM. Trend rasta predviđenih sredstava za građane u socijalnoj potrebi je pokazatelj senzibiliteta Vlade, istakao je ministar Ćurić, upućujući čestitke dobitnicima priznanja Društva socijalnih radnika Zeničko-dobojskog kantona.

Priznanja su dobili: OSCE, Terenski ured u Zenici za svesrdnu pomoć, Centri za socijalni rad u Zavidovićima i u Kakanj za 50 godina rada, te za uspješan rad socijalni radnik Kantonalne bolnice Zenica Fikret Dautović i diplomirani pravnik Ejaz Šarić, uposlenik Centra za socijlani rad Zenica.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close