Izvještaj MUP-a ZDK za 31.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 31.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 30/31.10.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila fiat-punto, registarskih oznaka 136-M-126, vlasništvo D.A. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je navedeno vozilo pronađeno na području Policijske stanice Ilijaš.

Breza

U toku noći 30/31.10.2013. godine, u mjestu Mahala, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trafo stanicu, iz koje je otuđena određena količina mesinganih pločica i bakarnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 31.10.2013. godine, u ulici Titova, istražitelji Policijske stanice Tešanj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka T82-A-074, kojim je upravljao B.Š. iz Tešnja, a kao suvozač u vozilu se nalazio V.S. iz Tešnja. Prilikom pregleda, B.Š. je dobrovoljno predao pvc vrećicu sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, težine 19,69 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close