Izvještaj MUP-a ZDK za 31.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 31.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 31.07.2014. godine, u ulici Londža, u kladionici „BH Play“, od strane jednog nepoznatog maskiranog lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je otuđilo određenu količina novca i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

Dana 31.07.2014. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Žepče obratio se K.H. iz Zenice i prijavio da je u periodu od 15.07. do 25.07.2014. godine, sa njegove parcele u mjestu Postojna, općina Žepče, izvršena krađa devet sanduka sa pčelama, vlasništvo istog, i osam sanduka sa pčelama, vlasništvo P.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 31.07.2014. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka TA028812, kojim je upravljao M.N. iz Zenice, i moped bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Š.H. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close